Računalništvo, telefonija
27.11.2013 06:33

Deli z drugimi:

Share

Hekerji ponovno odtujili za več kot 760 tisoč evrov Bitcoinov!

Spletni nepridipravi so pred kratkim z dobro načrtovanim napadom evropskemu ponudniku Bitcoinov izmaknili za več kot 760 tisoč evrov digitalne valute Bitcoin. Hekerji so podjetje BIPS napadli 17. oktobra, za prikritje napada pa so uporabili tehniko distribuiranega napada za zavračanja storitev (DDoS).
Kriminalci v navidezni denarni valuti Bitcoin vidijo svojo "prihodnost".
Kriminalci v navidezni denarni valuti Bitcoin vidijo svojo "prihodnost".

Visoka priljubljenost digitalne valute Bitcoin je terjala novo žrtev. Nepridipravi so se tokrat spravili na podjetje BIPS, ki velja za enega izmed najbolj priljubljenih ponudnikov digitalne valute v evropskem prostoru. Hekerji pri izvedbi napada žal niso bili nič kaj prizanesljivi, saj so podjetju BIPS skupno izmaknili za kar 1.295 Bitcoinov v skupni vrednosti slabih 765 tisoč evrov.

Hekerji so za prikritje napada na strežnike podjetja BIPS uporabili tehniko distribuiranega napada za zavračanja storitev (DdoS). Medtem ko so se upravljavci spletnih strežnikov z vsemi močmi borili za ohranitev spletne storitve, so spretni nepridipravi spretno obšli vse varnostne mehanizme in pri tem odtujili 1.295 Bitcoinov. Hekerji so napad za zavračanja storitev pričeli 15. novembra, do dejanske kraje digitalne valute pa je prišlo 17. novembra.

Večina ukradenih Bitcoinov je pripadala zasebnim uporabnikom, napad pa je bil izveden iz Rusije in njenih sosednjih držav. Priljubljen ponudnik digitalne valute je napad na srečo preživel, saj od 22. novembra naprej zopet normalno posluje. Vodilni podjetja ob tem zagotavljajo, da nevarnosti za ponovitev istega napada ni več, saj so po izvedenem napadu sprejeli dodatne varnostne ukrepe.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več