Računalništvo, telefonija
14.11.2009 12:36

Deli z drugimi:

Share

HP bo prevzel 3Com za 2,7 milijarde USD

HP najbolj zaupanja vredna blagovna znamka osebnih računalnikov
HP najbolj zaupanja vredna blagovna znamka osebnih računalnikov

Družbi HP in 3Com sta sklenili sporazum, pod okriljem katerega bo HP prevzel družbo 3Com, vodilnega ponudnika omrežnih in varnostnih rešitev, po ceni 7,90 USD na delnico ali prevzemni vrednosti 2,7 milijarde evrov. Pogoje transakcije sta odobrila upravna odbora družb HP in 3Com.

S prevzemom bo družba HP preoblikovala industrijo omrežnih storitev in izdelkov ter podkrepila strategijo podatkovnih centrov naslednje generacije, ki temelji na konvergenci strojne in programske opreme ter storitev za stranke. Rezultati teh prizadevanj bodo strankam omogočili stroškovno najbolj učinkovito poenostaviti omrežje, implementirati unikatne in inovativne omrežne sisteme in izboljšati zmogljivosti za IT storitve.

Prevzem 3Com bo zelo razširil ponudbo »ethernet switchev« družbe HP, prinesel nove rešitve za »routing« in s ponudbo izdelkov H3C znatno okrepil tržni položaj podjetja na Kitajskem – enem najhitreje rastočih trgov na svetu. Dodatno, podjetje bo pridobilo veliko in nadarjeno raziskovalno in razvojno ekipo na Kitajskem, ki bo spodbudila razvoj in inovacije omrežnih rešitev družbe HP.

Z združevanjem bo 3Com družbi HP ponudil tudi portfelj TippingPoint, vrhunske rešitve za zagotovitev varnosti v omrežju. V preteklih štirih letih je TippingPoint zasedal vodilno mesto v Gartnerjevem “Magic Quadrant” pri ocenjevanju vodilnih »network security« izdelkov. Približno 30 odstotkov podjetij, ki so uvrščena na seznam Fortune 1000, že uporablja sisteme za preprečitev vdorov TippingPoint.

»Z našimi izkušnjami in intenzivnim testiranjem izdelkov 3Com načrtujemo, da bomo nove rešitve svetovni javnosti predstavili v najkrajšem možnem času po zaključku postopkov prevzema,« dodaja Randy Mott, izvršilni podpredsednik in direktor področja za informatiko, HP.

Kot opredeljeno v pogodbi o združitvi bodo delničarji družbe 3Com za vsako navadno delnico družbe prejel 7,9 USD. Prevzem morajo odobriti še pristojni domači in tuji regulatorni organi in delničarji družbe 3Com. Pričakovan zaključek prevzema je v prvi polovici koledarskega leta 2010.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več