Računalništvo, telefonija
26.09.2015 14:59
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HTC One A9: Mobilnik, ki nas bo pustil brez besed

Pametni mobilni telefon HTC One A9 naj bi izpolnil pričakovanja tudi zahtevnejših uporabnikov.
Pametni mobilni telefon HTC One A9 naj bi izpolnil pričakovanja tudi zahtevnejših uporabnikov.

Prva polovica letošnjega leta za podjetje HTC ni bila nič kaj uspešna, čeprav je na trg poslalo kar nekaj zanimivih modelov pametnih mobilnih telefonov, ki v marsičem prekašajo konkurenco. S pripravo pametnega mobilnega telefona One A9 pa naj bi šlo še korak dlje, saj naj bi ponujal odlično kombinacijo prefinjene oblike in zmogljive strojne opreme. Novost naj bi bila javnosti predstavljena na začetku letošnjega oktobra, proti koncu meseca pa bo na voljo še v prodaji.

Zanesenjaki spletne strani GforGames pa so medtem že razkrili tako fotografije kot podatke o pametnem mobilnem telefonu HTC One A9. Novost naj bi zlahka opravila z zahtevnejšimi nalogami, saj bo opremljena z osemjedrnim procesorjem Snapdragon 617 (Cortex A-53), dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika, vgrajeno grafično kratico Adreno 405 in vgrajenim pomnilnikom s 16 gigabajti prostora. Za prikazovanje slik visoke kakovosti pa bo zadolžen zaslon s 5-palčno (12,7-centimetrsko) diagonalo visoke ločljivostjo oziroma gostote 441 točk na palec. Za zajem videoposnetkov in opravljanje konferenc pa bosta na voljo zadnja kamera ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk in sprednja kamera UltraPixel ločljivosti štirih milijonov slikovnih točk.

Eden glavnih adutov pametnega mobilnega telefona HTC One A9 bo nedvomno združljivost s tehnologijo hitrega polnjenja Qualcomm Quick Charge 3.0. S tem polnilnikom bomo lahko povsem izpraznjeno baterijo kapacitete 2.150 miliamperskih ur v desetih minutah napolnili do te mere, da bomo lahko mobilnik uporabljali ves delavnik oziroma do osem ur. Skrivnost hitrega polnjenja je v večji začetni električni moči, kar posledično pomeni, da polnilnik polni do trikrat hitreje v primerjavi z običajnimi polnilniki. Medtem ko klasični polnilnik za polnjenje povsem izpraznjene baterije do 80 odstotkov potrebuje poldrugo uro, polnilnik, združljiv s standardom Quick Charge 3.0, potrebuje le 35 minut, v določenih primerih pa celo manj.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več