Računalništvo, telefonija
10.09.2009 14:05
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

IBM-ov Ključ do rešitev

Roman Koritnik: "S pomočjo IBM-ove integrirane, inteligentne in avtomatizirane infrastrukture se je danes možno hitreje in modreje odzivati na izzive in priložnosti, ki jih prinaša globalno povezan svet."
Roman Koritnik: "S pomočjo IBM-ove integrirane, inteligentne in avtomatizirane infrastrukture se je danes možno hitreje in modreje odzivati na izzive in priložnosti, ki jih prinaša globalno povezan svet."

IBM je na današnjem dogodku imenovanem »Ključ do rešitev« predstavil dinamično infrastrukturo. Slednja je danes ena izmed pogojev za uspešno poslovanje in konkurenčnost, organizacije pa jo potrebujejo, da lahko odpravijo ovire med IT in poslovnimi viri in si zagotovijo stroškovno ter energetsko učinkovitost, pa tudi varno, skladno in prožno upravljanje s tveganji. Za skoraj 200 udeležencev, to je strokovnjakov informacijskih tehnologij in vodilnih na področju IT-ja, je IBM pripravil več kot 20 predavanj priznanih domačih in tujih gostov. Predstavili so inovativna orodja in rešitve, ki organizacijam vzpostavitev dinamične infrastrukture danes sploh omogočajo.

Da bi lahko bile organizacije v tem vse modrejšem svetu uspešne, potrebujejo dinamično infrastrukturo, ki omogoča skupno upravljanje vedno bolj instrumentiranih, inteligentnih in povezanih tehnoloških ter poslovnih virov. IBM organizacijam po vsem svetu pomaga pri vzpostavljanju modrejše in inteligentnejše infrastrukture, s pomočjo katere se njihovi stroški poslovanja zmanjšujejo, svojim strankam pa lahko zaradi nje ponudijo bolj kakovostne storitve, stroškovno ugodnejše in okolju prijaznejše.

Vse ima svojo ceno in kako visoka je lahko ta, je mogoče opozoriti s primerom Slovenije, ki naj bi zaradi nespoštovanja kjotskega sporazuma plačala kar 80 milijonov evrov. Slovenija omenjeni sporazum presega za kar milijon kiloton ton CO2 ekvivalenta, pri čemer gre razlog za večanje emisij pripisati predvsem prometu, tudi prepočasnim tehnološkim prenovam in aktivnostim spodbujanja učinkovite rabe energije. Slovenija ni prva, ne edina država v Evropi, ki bi se soočala s to problematiko. Dejstvo pa je, da so nekatera mesta in države že našli modre rešitve. Tudi z IBM-ovo pomočjo.

Amsterdam na primer postaja izjemno energetsko učinkovito mesto. Med drugim sta IBM in Cisco v svoj pilotni sistem energetskega varčevanja vključila 500 gospodinjstev z namenom, da zmanjšajo stroške za elektriko. Projekti, ki že tečejo v Amsterdamu, so le prvi koraki tega mesta k ureditvi do narave prijaznejše infrastrukture. Tudi Malta na primer je vzpostavitev celovitega elektro-distribucijskega in vodovodnega omrežja v državi zaupala ravno IBM-u. Z uvedbo modrih števcev bosta malteška nacionalna operaterja strankam omogočila bolj učinkovito ravnanje z energijo in vodo, lažje bodo upravljali odnose s strankami, prestrukturirali bodo proces izstavljanja računov in uvedli elektronske storitve. IBM bo zamenjal kar 25.000 analognih števcev za elektriko z novimi modrimi napravami, obenem pa tudi integriral števce za vodo ter namestil napredno programsko opremo, ki bo omogočala oddaljen nadzor, upravljanje, odčitavanje stanja števca in njegovo izključitev.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več