Računalništvo, telefonija
14.09.2019 06:55
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Igre na novi igralni konzoli Xbox bodo resnično odlične!

Strojna podpora za realno časovno sledenje žarkom (ray tracing) naj bi povsem izboljšala grafiko iger na novi igralni konzoli Xbox.
Strojna podpora za realno časovno sledenje žarkom (ray tracing) naj bi povsem izboljšala grafiko iger na novi igralni konzoli Xbox.

Ljubitelji konzolnih iger postajajo vse bolj zahtevni, zato ne preseneča, da inženirji podjetja Microsoft že dlje časa pripravljajo naslednika obstoječih igralnih konzol Xbox One. Nova konzola, ki nastaja v okviru projekta »Project Scarlett« bo ljubiteljem iger na voljo proti koncu prihodnjega leta, ti pa naj bi bili z njo več kot zadovoljni. Pri računalniškem gigantu so namreč obljubili vrsto izboljšav, ki naj bi poskrbele, da bo igranje iger še bolj prijetno.

Med prihajajočimi izboljšavami gre nedvomno izpostaviti polno podporo za novo obliko igranja iger z realno časovnim sledenjem žarkom (ray tracing). Za ta namen bo nova igralna konzola imela na voljo posebna grafična jedra, ki bodo prilagojena tovrstnemu izrisu grafičnih vsebin. To dejansko pomeni, da bo izris slik najboljši doslej, največ od tega pa bodo seveda imeli ljubitelji iger.

Nova igralna konzola Xbox naj bi poleg strojne podpore za realno časovno sledenje žarkom (ray tracing) prinesla še večjo odzivnost, kar bo v praksi pomenilo hitrejše “nalaganje” priljubljenih iger. To nameravajo inženirji podjetja Microsoft doseči z uporabo zmogljivejšega grafičnega pomnilnika GDDR6 z zmogljivejšim podatkovnim vodilom in novo generacijo pogonov Solid State, ki bodo služili kot navidezni delovni pomnilnik. Spletni viri navajajo, da naj bi inženirji s tem dosegli do 40-krat hitrejše shranjevanje in prebiranje podatkov v primerjavi z obstoječo igralno konzolo Xbox One, kar bodo zagotovo znali ceniti mnogi ljubitelji iger, ki prisegajo na več različnih vsebin.

V novi igralni konzoli podjetja Microsoft bomo našli že zmogljiv procesor podjetja AMD, ki bo temeljil na osnovi zgradbe Zen 2, grafična kartica pa bo opremljena z jedrom zgradbe Radeon RDNA. Pri novincu naj bi bila zagotovljena še podpora za konzolne igre in videoposnetke ločljivosti 8K. Frekvenca izrisa slik bo znašala kar 120 sličic na sekundo, kar bo zagotovo razveselilo tudi najzahtevnejše.

Da bo nova igralna konzola Xbox zares nekaj posebnega, je nedavno priznal tudi Microsoftov šef oddelka za razvoj igralne konzole Xbox Phil Spencer. Ta je namreč že pred nekaj meseci v javnem govoru izjavil, da bo nova igralna konzola namreč kar štirikrat zmogljivejša v primerjavi s trenutno generacijo konzol Xbox. Do dejansko pomeni, da se bo zamenjava obstoječe konzole v praksi izplačala, saj bodo ljubitelji iger s tem pridobili veliko, predvsem pa na grafičnem delu.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18