Računalništvo, telefonija
17.11.2016 09:00

Deli z drugimi:

Share

Informatizacija veleprodaje

Informatizacija veleprodaje
Informatizacija veleprodaje

Razvoj mobilnih tehnologij in razcvet spletne prodaje odpirata nove priložnosti v medpodjetniškem poslovanju. Svet stremi k digitalizaciji poslovanja in področje veleprodaje ni izjema.

Številna podjetja veleprodajo še vedno vodijo na zastarele načine – preko telefonskega ali email naročanja, s tiskanimi katalogi, excelovimi razpredelnicami, izpolnjenimi obrazci preko faxa in z osebnih obiskom, ko komercialist pobere naročila na terenu in zapiše v posebno knjigo naročil ali svoj prenosni računalnik. V večini primerov to pomeni, da se naročila še enkrat prenašajo, pretipkajo v hišni sistem podjetja (ERP) in pogostokrat še v vrsto drugih dokumentov (sledenje prodaji, uspešnost posameznika, usklajevanje zalog in druge analitične tabele). Vse našteto je nujno, da podjetje kakovostno opravlja svoje delo. Ti procesi pa so povezani tudi z napakami človeškega faktorja, z neštetimi e-maili in telefoni pri usklajevanju med različnimi oddelki in seveda posledično tudi s stroškovno učinkovitostjo podjetja.

Tako, kot se spletne strani posodabljajo na mobilnikom prijazne tehnologije, je potrebno razmisliti tudi o posodobitvi in informatizaciji veleprodajnih procesov.

Edinet B2B za digitalizacijo veleprodajnih procesov

Edinet je poslovna aplikacija za sodobno B2B poslovanje, ki pospešuje informatizacijo podjetja in mobilnost poslovanja. Omogoča brskanje, pregledovanje in naročanje izdelkov, pregledovanje zgodovine naročil, oddajo reklamacij, mobilno naročanje za komercialiste na terenu, oddajo ponudb v trenutku pogajanj, analitiko za poslovno odločanje in še marsikaj.

Edinet je modularno zasnovan sistem, razvit na dejanskih zahtevah podjetij. Ravno prav tehnično dovršen, da ni prezahteven in ravno prav prilagodljiv potrebam podjetij v B2B poslovanju. Omogoča tudi brezhibno integracijo z vsemi večjimi ERP in CRM sistemi. Z Edinetom je poslovni ekosistem na voljo 24/7 saj je posebej prilagojen tudi za mobilno uporabo. Nič več nerodnih prenosnih računalnikov, le pametni telefon ali tablični računalnik, in vaši komercialisti že lahko opravljajo svoje delo, kadarkoli in kjerkoli.

Edinet je inovativna rešitev za B2B poslovanje podjetij v oblaku, ki je v letošnjem letu prejela tudi srebrno priznanje najboljšim inovatorjem GZS.

Kako smo digitalizirali veleprodajne procese za prodajo higienskih pripomočkov

Z Edinet smo digitalizirali že nekaj večjih slovenskih podjetij. Poglejmo primer enega izmed vodilnih ponudnikov higienskih izdelkov za poslovne uporabnike v Sloveniji, ki dnevno sprejema velike količine naročil različnih poslovnih partnerjev. Ker je nabor izdelkov zelo obširen so potrebovali sistem preko katerega lahko svoje kupce izobražujejo o izdelkih in informirano sledijo naročilom, reklamacijam, ponudbam in vse omenjeno izvajajo na mobilnih napravah.

Naš izziv je bil izdelava mobilnega b2b poslovnega sistema, ki bo omogočal naročanje izdelkov komercialistom in poslovnim partnerjem na enostaven in pregleden način z dodatno funkcionalnostjo prikazovanja posameznega izdelka s fotografijo, opisom in pdf datotekami.

V okviru digitalizacije veleprodajnih procesov smo povezali njihov ERP sistem z EDINET mobilno platformo. Prenos podatkov poteka v obe smeri. Edinet intervalno pobira ključne informacije o poslovnih subjektih, njihovem ceniku, izdelkih in druge informacije, ki so na voljo v ERP. Obratno pa zapisuje opravljena naročila naravnost v ERP. Poleg osnovne povezljivosti Edinet tudi elektronsko obvešča kupce o stanju njihovih naročil in tudi povezane skrbnike-agente. Ključno je to, da sedaj lahko njihovi kupci opravijo naročila kadarkoli in kjerkoli ter imajo vpogled v njihove pogodbene cene, zgodovino naročil in odprte ponudbe.

Kaj pravi naročnik:
“Mobilno naročanje je zelo pomembno za prodajni proces v samem podjetju, ker če bomo čakali na naročila iz pisarne, se to ne bo zgodilo. Zato je izjemno pomembno, da smo prisotni na trgu in da imamo takrat vse informacije na enostaven način hitro dostopne. Optimizacija, ki je tukaj nastala je ta, da ni več „telefon efekta“, ko se vsakič, ko nekomu poveš, nekaj popači. Gre za eksaktnost informacij. Občutek pri uporabi Edinet je zelo dober, tudi stranke so to sprejele z odprtimi rokami, niso več odvisne od našega urnika, mi nismo odvisni, ali je telefonska linija zasedena, informacije imamo takoj. Super je!”, pravi Aleš Kraševec, skrbnik ključnih kupcev, SURF d.o.o. Portorož

Prednosti digitaliziranih veleprodajnih procesov

Edinet ponuja rešitev s katero bodo ključni poslovni procesi postali jasnejši in bistveno hitrejši. Porabljeni čas za izvedbo naročila na terenu je lahko vsega 2-3 minute in sistem bo že v naslednjem trenutku sporočil skladiščnemu programu, katere artikle je potrebno pripraviti in oddati v odpremo. V dobro organiziranem informacijskem toku se skrivajo izjemni prihranki v času in denarju. Hitrost obrata zaloge se prav tako poveča, saj lahko s kvalitetno integracijo vašega ERP sistema (ODOO, Icenter, Pantheon,…) vaši kupci naročila oddajo do zadnje minute pred dostavno službo. Prav tako je ob integraciji trgovina povezana z ERP-jem kar omogoča avtomatski prenos novih naročil in zagon toka dokumentov od naročilnice naprej.

S tem, ko omogočate vašim partnerjem dostop do informacij na spletu, lahko tudi zagotovite, da so vsi podatki vedno posodobljeni in ni navzkrižnih informacij med verzijami katalogov in tehničnih listov. To razbremeni tudi vaše komercialiste na terenu, ki se tako lahko več ukvarjajo s poslovnimi odnosi in ne samo s pobiranjem naročil in odgovarjanjem na nešteta vprašanja. Tako se gradijo boljši poslovni odnosi, kar se pozna tudi v številkah.

Inovativna rešitev za veleprodajo

Edinet je modularno zasnovana b2b poslovna aplikacija ki vam omogoča nakup zgolj tistih funkcionalnosti, ki jih dejansko potrebujete. Zakupite osnovne module in jih po potrebi nadgrajujte. Vaši komercialisti in kupci bodo na ekranu videli samo tiste gumbe in funkcionalnosti katere dejansko uporabljajo. Nič več zmede in vprašanj kam naj kliknem! Osnovni Edinet vsebuje module izdelki, partnerji in naročila. Na voljo so tudi: reklamacije, dokumentacija, analitika, generator kataloga, povezava z ERP sistemi in druge integracije, avtomatsko obveščanje, finančna kartica, nivoji uporabnikov, varnostni certifikati in še več.

Posebna ponudba za naročnike Računalniških novic!

Preverite prednosti uporabe Edinet B2B aplikacije in module, ki so na voljo na www.edinet.si. Za več informacij nas pokličite na tel. 082 001 770 ali nam pišite na info@editor.si


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več