Računalništvo, telefonija
08.10.2020 06:21
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intel pripravlja prve procesorje v 7-nanometrski tehnologiji?

Intel le s težavo dohaja konkurenčno podjetje AMD!
Intel le s težavo dohaja konkurenčno podjetje AMD!

Pri podjetju AMD so pred kratkim potrdili, da bo že v letu 2021 na svoj račun prišla nova generacija procesorjev, ki bo temeljila na osnovi naprednejše zgradbe, in sicer Zen 4. Ta bo izdelana s pomočjo 5- nanometrske tehnologije, kar pomeni, da bodo procesorji še zmogljivejši, hkrati pa bodo za delovanje porabili precej manj električne energije. Poleg tega bodo opremljeni še s precej zmogljivejšo vgrajeno grafično kartico, ki naj bi bila zlahka kos tudi najzahtevnejšim nalogam.

To je nedvomno slaba novica za podjetje Intel, ki svoje procesorje še vedno izdeluje v zastareli 14-nanometrski tehnologiji. Kljub temu se za računalniškega giganta obetajo boljši časi, saj je napovedal izdelavo prvih procesorjev, ki bodo temeljili na osnovi 7-nanometrske tehnologije. Šlo bo za napredna procesorska jedra Meteor Lake, s katerimi je podjetje Intel vse doslej imelo številne težave, saj zaradi neustrezne tehnologije njihova izdelava ni bila mogoča.

Če bo šlo vse po načrtih, bo podjetje Intel prve procesorje na osnovi 7-nanometrske tehnologije ponudilo v prodajo šele konec leta 2022 oziroma na začetku leta 2023. Kljub temu so pri podjetju Intel prepričani, da bodo lahko z njimi brez težav konkurirali prihajajočim procesorjem AMD s sredicami Zen 4, ki bodo temeljili na osnovi 5-nanometrske tehnologije. Ali bo temu dejansko tako tudi v praksi, bo seveda pokazal čas.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18