Računalništvo, telefonija
23.01.2018 09:11

Deli z drugimi:

Share

Italijani preiskujejo Apple in Samsung zaradi načrtovane zastarelosti njihovih mobilnih naprav!

Italijanska agencija za varstvo konkurence bo razkrila, ali podjetji Apple in Samsung namerno upočasnjujeta delovanje njihovih starejših mobilnih naprav.
Italijanska agencija za varstvo konkurence bo razkrila, ali podjetji Apple in Samsung namerno upočasnjujeta delovanje njihovih starejših mobilnih naprav.

Če uporabljate pametni mobilni telefon iPhone zagotovo veste, da je podjetje Apple s pripravo mobilnega operacijskega sistema iOS 11 namerno upočasnil delovanje starejših modelov pametnih mobilnih telefonov iPhone. Tu je šlo za upočasnjevanje pametnih mobilnih telefonov iPhone 5, iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7 ter iPhone SE in sicer ko so njihove baterije bodisi iztrošene ali skoraj izpraznjene. Ker pa to podjetje Apple uporabnikom ni takoj razkrilo, so se mnogi odločili kar za nakup novega pametnega mobilnega telefona, kar je seveda posledično razjezilo mnoge.

Čeprav se je podjetje Apple zaradi namernega upočasnjevanja starejših telefonov iPhone javno opravičilo, je italijanska agencija za varstvo konkurence sporočila, da je zoper njega pričela preiskavo, v njo pa je »vključeno« celo podjetje Samsung. Italijanski protimonopolni inšpektorji so namreč prepričani, da podjetji že dalj časa namerno upočasnjujeta delovanje njihovih pametnih mobilnih telefonov in sicer zgolj zato, da bi kupce prisili v nakup novejše naprave. Zaradi tega bodo inšpektorji pod drobnogled vzeli operacijska sistema iOS in Andoroid ter preverili, ali sta podjetji načrtno zmanjšali zmogljivost delovanja njihovih starejših mobilnih naprav z namenom, da bi pospešili prodajo novih.

Italijanska agencija za varstvo konkurence (AGCM) sumi, da sta podjetji Apple in Samsung uporabnike mobilnih naprav oškodovali s tem, da jih nista opozorili na počasnejše delovanje po namestitvi nove različice mobilnega operacijskega sistema. Medtem ko je podjetje Apple to početje javno sicer že priznalo, pri podjetju Samsung vztrajajo, da tega ne počno. Več o aferi upočasnjevanja mobilnih naprav pa naj bi bilo znanega v prihodnjih nekaj mesecih.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640