Računalništvo, telefonija
02.04.2013 12:50
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izjemen uspeh slovenskih startupov – 3 podjetja sprejeta v prestižen londonski inkubator Wayra

V finalnem izboru tehnološkega inkubatorja Wayra so izmed 3.444 prijav v svoj program sprejeli 17 zmagovalnih podjetij. Kar 3 prihajajo iz Slovenije.
Izjemen uspeh slovenskih startupov – 3 podjetja sprejeta v prestižen londonski inkubator Wayra
Izjemen uspeh slovenskih startupov – 3 podjetja sprejeta v prestižen londonski inkubator Wayra

Na zaključni tridnevni dogodek je bilo povabljenih 30 finalistov. Ekipe so predstavljale projekte iz različnih področij, od računalništva v oblaku do družabnih aplikacij. Izbrani projekti bodo prejeli investicijo v vrednosti 60.000 evrov, Wayra pa jim bo v letu 2013 omogočila tudi skupne poslovne prostore v središču Londona ter dostop do številnih mentorjev in investitorjev.

V postopku izbora so se po več krogih preverjanja v finalni izbor uvrstila štiri slovenska podjetja, med končne zmagovalce pa so se uvrstila tri:

  • JollyDeck je rešitev za izvedbo izobraževanja v podjetjih. Temelji na uporabi elementov iger, ki naredijo izobraževanje zabavno in učinkovito.
  • Peekster je mobilna aplikacija, ki povezuje tiskane medije z vsebinami na spletu.
  • iHelp je mobilna aplikacija in platforma, ki zagotavlja učinkovito obveščanje in pomoč v primeru zdravstvenih težav.

V finalni izbor se je uvrstil tudi projekt FootureApp, ki spodbuja hojo in uporabo kolesa namesto drugih načinov prevoza.

Wayro je leta 2011 ustanovila španska družba Telefonica. Inkubator obsega mrežo 11 akademij v državah Evrope in latinske Amerike ter sodi med največje na svetu.

Uradna galerija slik Wayra: http://www.flickr.com/photos/wayra-org.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več