Računalništvo, telefonija
24.05.2012 13:56

Deli z drugimi:

Share

Je slovenska informatika presegla krizo?

Organizatorji podelitve nagrade »CIO leta« letos beležijo porast nominacij ter dvig kakovosti dosežkov, kar je lahko eden od znakov izboljševanja stanja v gospodarstvu.
Je slovenska informatika presegla krizo?
Je slovenska informatika presegla krizo?

Gospodarski preboj ne bo mogoč brez znatnega prestrukturiranja slovenskega šolstva, gospodarstva, predvsem pa spremenjene strategije države. Temeljno vprašanje že vrsto let je, na katerih področjih želimo tekmovati z razvitim gospodarastvom. Če kje, potem ima Slovenija v zadnjih letih pravi razcvet »start up-ov«, ki se selijo v Silicijevo dolino, svetovne zvezde kot je »talking Cat« ter rast izvoznikov znanja in programske opreme. Informatika ter z njo povezane panoge so lahko eno od področij konkurenčnosti pri čemer pa je potrebno opraviti še veliko dela.

Podelitev nagrade CIO leta 2012 je dogodek namenjen promociji slovenskega informacijskega znanja in dosežkov, ki se lahko ponosno primerjajo z najboljšimi tujimi praksami, ter rešitev, ki se pogostokrat uspešno plasirajo tudi v tujini. Letošnje nominacije in prejemnik nagrade glede tega ni nič drugačen, saj gre za vrhunske dosežke, ki so plod domačega znanja in dela. So pomemben semafor gospodarskim subjektom, da ni nujno imeti na razpolago neomejene vire, da bi lahko dosegali vrhunsko odličnost.

Ob tem se lahko vprašamo ali je kriza pomen in vlogo informacijsko komunikacijskih tehnologij (ITK) povečala ali ne? V primeru letošnjih nominirancev zagotovo. Letošnji nominiranci so: Gregor Kastelic, Si.mobil d.d.; Mojca Plahuta, Banka Koper d.d.; mag. Tomaž Poznič Raiffeisen Bank d.d.; Sandi Saksida, HIT d.d.; Jože Steblovnik, Gorenje d.d.; mag. Andrej Šajn, GEN-I d.o.o. in Boštjan Tušar, Hidria LC d.o.o. Strokovni odbor za podelitev nagrade »CIO leta« (CIO – Chief Information Officer) je obravnaval dosežke in razvojne projekte na področju ITK v letu 2011 in izbral prejemnika nagrade, ki je s svojim delom pri vodenju področja informacijskih tehnologij dosegel izjemne rezultate za celotno podjetje.

Nagrada »CIO leta« bo podeljena 31.maja 2012 na svečani prireditvi, ki bo potekala v kongresnem centru Brdo pri Kranju. Prejemnik nagrade prejme v trajno last kipec, delo akademskega kiparja prof. Draga Tršarja. Kipec predstavlja odraz današnjih sprememb v panogi in bodočega managerja informatike in ima poleg vsebinske tudi visoko umetniško vrednost.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710