Računalništvo, telefonija
09.07.2018 06:24
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Južna Koreja na presenečenje vseh uzakonila menjalnice kriptovalut

Južnokorejske menjalnice digitalnih denarnih enot morajo odslej slediti enakim predpisom, ki veljajo za finančne institucije.
Južnokorejske menjalnice digitalnih denarnih enot morajo odslej slediti enakim predpisom, ki veljajo za finančne institucije.

Danes praktično ni več uporabnika svetovnega spleta, ki še ni slišal za kriptovalute, saj je kriptomrzlica zajela ves svet. Kriptovalute na čelu z Bitcoinom večinoma slonijo na tako imenovani tehnologiji blockchain oziroma tehnologiji veriženja podatkovnih blokov, ki velja za eno najpomembnejših inovacij na področju internetnih tehnologij. To je verjetno tudi razlog, zakaj se je Južna Koreja nedavno odločila za »legalizacijo« lokalnih menjalnic digitalnih denarnih valut. S tem so te dejansko dobile enak pravni status kot ga v Južni Koreji imajo lokalne banke in druge finančne institucije.

Južnokorejske menjalnice digitalnih denarnih enot morajo odslej slediti enakim predpisom, ki veljajo za finančne institucije, kar na primer zakonodaji za preprečevanje pranja denarja. Zaradi tega bodo morale te menjalnice popolnoma spremeniti svoje poslovanje, če bodo želele biti prisotne na južnokorejskem trgu, med večjimi poslovalnicami pa velja izpostaviti podjetja Bithumb, Coinone in Korbit.

Vse nove menjalnice kriptovalut bodo morale pred pričetkom delovanja pridobiti posebna dovoljenja s strani južnokorejske agencije za računalniško varnost in južnokorejske institucije za nadzor finančnega trga. V nasprotnem primeru bo njihovo delovanje v Južni Koreji nezakonito, za tovrstne kršitve pa je predvidena zaporna kazen.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več