Računalništvo, telefonija
15.06.2017 14:00

Deli z drugimi:

Share

Kaj lahko pričakujemo od Samsungove nove pametne ure Gear S4?

Kaj lahko pričakujemo od Samsungove nove pametne ure Gear S4?
Kaj lahko pričakujemo od Samsungove nove pametne ure Gear S4?

Količina govoric in špekulacij okrog nove Applove pametne ure Apple Watch Series 3 strmo narašča in Samsung bo moral nekako izenačiti jeziček na tehtnici. Do danes so Samsungove pametne ure požele precej zanimanja, vendar se nekako zdi, da niso dosegle želenega efekta pri potrošnikih. Lansko leto je Samsung ponudil dve verziji pametnih ur z večjim dizajnom, bolj športnimi lastnostmi in takole na prvi pogled dve uri, ki sta primerni predvsem za ljubitelje klasičnih ur. Poleg tega je korejski tehnološki gigant konstantno razvijal programsko opremo, vse za boljšo uporabniško izkušnjo. Torej, kako bo Samsung nastopil v letu 2017? Gear S4 bo najverjetneje na voljo pred koncem leta in za vas smo pripravili kratek skupek vseh informacij, ki bi lahko dale občutek, kako bo zgledala nova Samsungova pametna ura.

Po tem, ko je Samsung ponudil tanjšo uro Gear S2, je Gear S3 bila bolj masivna, kajti slednja je bila polna senzorjev in imela je vgrajeni GPS. Seveda je preferenca glede dizajna in debeline ure stvar okusa, vendar smo prepričani, da bi Samsung lahko nekoliko stisnil celotno zadevo v tanjše telo ure. Naznanil je ponovno prepozvodnjo procesorja Exynos 7 Dual 7270 in to bi lahko bil namig, da prihaja tanjša naprava. Kljub temu, da procesor 7270 nosi s seboj precej “prtljage”, med drugim modem 4G LTE, strokovnjaki napovedujejo tanjšo pametno uro, ki bo uporabniku bolj prijazna.

Samsung Gear Edge

Do zdaj smo že spoznali Samsungove pametne telefone z ukrivljenimi ekrani, vendar se postavlja vprašanje, ali so naslednje v tej liniji pametne ure? Kot lahko vidimo na prvi sliki, patent korejskega podjetja kaže v to smer. Tanek, skorajda navpični del ekrana, ki ga lahko vidimo na robu ekrana, bi uporabniki lahko uporabljali kot bližnjice do aplikacij z osnovnimi informacijami kot so datum, čas in vreme. Pomembno pa je izpostaviti še to, da moramo patente vedno vzeti z določeno mero rezerve, kajti velika večina idej konča v smetnjaku. Kljub temu je v Samsungovem primeru v kar nekaj dosedanjih primerov potem obveljalo to, kar je bilo vidno na patentih.

Galaxy Wing

Druga ideja, za katero velja, da bi Samsung znal izpeljati zadevo je fleksibilna naprava (slika 2), katere patent je bil razkrit lansko leto. Gre za pametno uro, ki je v celoti sestavljena iz ekrana. Samsung je že govoril o proizvodnji fleksibilnih pametnih telefonov, kar pomeni, da upogljiva pametna ura ni nujno zgolj ideja na papirju. Ali lahko pričakujemo kaj takšnega že v naslednji izdaji Gear S4? Malo verjetno, vendar obstaja možnost, da Samsung uporabi določene fleksibilne elemente.

Android Wear?

Špekulacije na račun operacijskega sistema prihajajo iz vseh strani, vendar obstaja zelo mala verjetnost, da bi Samsung uporabil Googlov operacijski sistem, po tem, ko prenehal z uporabo tega sistema z modelom Gear Live. Kljub temu, da je Tizen dokaj neprijazen do aplikacij, je še vedno kvaliteten operacijski sistem. Po pisanju portala “Wareable” bo Samsung znal celo presenetiti z Android Wear pametno uro kot drugo opcijo nove izdaje Gear S3.

Digitalni glasovni asistent Bixby?

Že res, da je Bixby, digitalni glasovni asistent, šele naredil prve korake s telefoni Galaxy S8 in S8+, je pa zato pričakovano, da bo takoj, ko bo to možno, zamenjal “S voice” na Samsung Gear pametnih urah, nosljivih napravah in pametnih naprav doma.

Pred kratkim je predstavnik Samsunga za portal “Wareable” dejal: “Definitivno, Bixby je asistent, ki bo prisoten na številnih Samsungovih napravah – urah, televizijah, hladlnikih itd.” Z gotovostjo še vedno ne moremo potrditi prihod Bixbyja na Gear S4, kajti tudi znotraj samenga podjetaja naj ne bi bilo jasno začrtanih načrtov glede digitalnega asistenta in njegovega prihoda na naša zapestja.

Kdaj lahko Gear S4 pričakujemo?

Zadnja Samsungova pametna ura je bila naznanjena konec avgusta lani, vendar ni šla v prodajo vse do novembra. To pomeni, da bi Samsung s podobno potezo lahko prehitel Apple in ljudem pokazal, da imajo na voljo še eno pametno uro. Pričakujemo, da bo Samsung ubral podobno taktiko kot lani in morda uporabil berlinski sejem IFA ter tako veličastno vstopil v bitko na trgu pametnih ur.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več