Računalništvo, telefonija
19.03.2016 16:09

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam Apple pripravlja za 21. marec?

Applov dogodek 21. marca bo spremljalo na stotine milijonov gledalcev širom sveta, vključno z uredništvom Računalniških novic!
Applov dogodek 21. marca bo spremljalo na stotine milijonov gledalcev širom sveta, vključno z uredništvom Računalniških novic!

Ljubitelji Applovih izdelkov z nestrpnostjo pričakujejo 21. marec, saj bo računalniški gigant v okviru posebne konference predstavilo številne novosti na področju potrošniške elektronike. Predstavitev novih izdelkov bo opravljena na sedeži družbe iz Cupertina, slogan tokajšnje predstavitve pa je »Let us loop you in«. Dogodek bo seveda mogoče spremljati tudi preko svetovnega spleta, spremljalo pa ga bo po vsej verjetnosti na stotine milijonov gledalcev širom sveta, vključno z uredništvom Računalniških novic. Čeprav Apple v povezavi s konferenco ni razkrilo še ničesar, so mnogi poznavalci prepričani, da bo računalniški gigant razkril manjši pametni mobilni telefon iPhone SE, kompaktni tablični računalnik iPad Pro 9,7 za poznavalce in mobilni operacijski sistem iOS 9.3.

Največja zvezda prihajajoče Applove konference naj bi bil manjši pametni mobilni telefon iPhone 5SE, ki bo v osnovi le posodobljena različica modela 5S. Novost naj bi bila namreč po zunanji obliki povsem enaka modelu iPhone 5S, po tehničnih specifikacijah pa se bo po vsej verjetnosti brez težav postavila ob bok novejšim mobilnim telefonom. Novost naj bi namreč razpolagala s 64-bitnim procesorjem A8, vgrajenim pomnilnikom z do 64 gigabajti prostora, hitro mobilno povezavo 4G/LTE in podporo za mobilni plačilni sistem Apple Pay. Tu naj bi našli še digitalni fotoaparat ločljivosti osmih milijonov slikovnih točk, spletno kamero ločljivosti 1,2 milijona slikovnih točk in brezstično tehnologijo NFC. Podprta bo tudi priljubljena funkcija Live Photos, medtem ko zaslon ne bo podpiral revolucionarne funkcije 3D Touch. Nakup kompaktnega pametnega mobilnega telefona Apple iPhone 5SE naj bi ameriške uporabnike storitev mobilne telefonije olajšal za preračunanih 460 evrov.

Druga novost bo manjša različica profesionalnega tabličnega računalnika iPad Pro. Strojna oprema novinca naj bi bila enaka njegovemu večjemu bratu, pri čemer bo za prikazovanje slik namesto 12,9-palčnega (32,8-centimetrskega) zaslona na voljo 9,7-palčni (24,6-palčni) zaslon. Preostala strojna oprema manjšega profesionalnega tabličnega računalnika naj bi obsegala še mobilni procesor Apple A9X, štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in štiri zvočnike. Tu naj bi našli še podporo za pametno tipkovnico in podporo za pametno digitalno pero Apple. Za nakup vstopne različice, opremljene z vgrajenim pomnilnikom z 32 gigabajti prostora, naj bi bilo v Združenih državah Amerike potrebno odšteti preračunanih 530 evrov.

Na Applovi konferenci »Let us loop you in« naj bi luč sveta ugledal še mobilni operacijski sistem iOS 9.3, ki naj bi prinesel številne zanimive novosti. Med njimi bomo našli povsem novo možnost Night Shift ter številne izboljšave za obstoječe mobilne aplikacije, kot so Notes, Apple News, Health, CarPlay in druge. Funkcionalnost Night Shift bo poskrbela, da bo naprava ponoči samodejno zmanjšala količino modre luči in jo nadomestila z rumeno. Možnost Quick Actions pa nam bo olajšala dostop do funkcij, ki jih na mobilnih napravah Apple najpogosteje uporabljamo. Med njimi najdemo hiter dostop do aplikacij, nastavitev in kompasa ter celo do informacij o vremenu za izbrane lokacije. Hiter dostop do možnosti bo na voljo tudi za aplikaciji App Store in iTunes Store, pri čemer bomo lahko v enem koraku izvedli posodobitve vseh aplikacij ali prikazali seznam nameščenih aplikacij.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več