Računalništvo, telefonija
14.03.2018 06:20
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam bo prineslo strojno učenje za Windows 10?

Od aprila naprej bomo lahko Windows Home S brezplačno nadgradili na polno različico Home.
Od aprila naprej bomo lahko Windows Home S brezplačno nadgradili na polno različico Home.

Danes smo na prelomnici masovne uveljavitve umetne inteligence, vplive pa bo čutila vsa ekonomija in številne industrije, od proizvodnje do zdravstva. Umetna inteligenca bi lahko imela odločilen vpliv tudi na področju mobilnih naprav. Zato ne preseneča nedavna napoved podjetja Microsoft na razvojni konferenci Windows Developer Days, da bo naslednja večja posodobitev okolja Windows 10 opremljena z naprednim sistemom za strojno učenje, ki bo omogočil uporabo umetne inteligence.

Napredni sistem za strojno učenje Windows Machine Learning (ML) bo uporaben za različne namene, in sicer od razpoznave objektov z računalniškim vidom do napredne analize podatkov, ki bo pripomogla k boljši uporabniški izkušnji. Napredne algoritme umetne inteligence bo Microsoft lahko uporabil na več kot 600 milijonih računalnikov z okoljem Windows 10, razvijalci pa bodo pridobljene podatke lahko uporabili v svojih programih. To pomeni, da bo uporabniška izkušnja povsem prilagojena uporabniku, hkrati pa dostop do interneta ne bo potreben.

Windows Machine Learning bi lahko bil na voljo že v okviru naslednje večje posodobitve, ki je planirana za ta mesec. Gre za posodobitev številka 1.803, neuradno pa za posodobitev imenovano Spring Creators Update. Ta bo seveda uporabnikom licenčnega operacijskega sistema Windows 10 na voljo brezplačno.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10