Računalništvo, telefonija
28.09.2020 12:41
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako do brezplačnega prostora v oblaku?

Oblačna storitev za shranjevanje podatkov Mega izstopa predvsem po visoki stopnji varovanja podatkov končnih uporabnikov.
Oblačna storitev za shranjevanje podatkov Mega izstopa predvsem po visoki stopnji varovanja podatkov končnih uporabnikov.

Storitve v oblaku so priljubljene med običajnimi in poslovnimi uporabniki, saj predstavljajo odličen način za shranjevanje raznoraznih dokumentov in shranjevanje varnostnih kopij podatkov. Prav tako je takšen način hrambe zelo priročen, saj ne potrebujete dodatne strojne opreme, kot na primer zunanjih podatkovnih nosilcev in podobno. Čeprav je ponudba na področju shranjevanja podatkov v oblaku zelo pestra, med vsemi ponudniki pa izstopa predvsem storitev podjetja Mega Limited.

Oblačna storitev za shranjevanje podatkov Mega ponuja 50 gigabajtov oblačnega prostora za shranjevanje podatkov, ki se po 30 dneh zmanjša na 15 gigabajtov, kar pa je še vedno dovolj. Če potrebujemo dodaten prostor bo treba sicer plačati mesečno naročnino, ki pa sploh ni pretirano visoka. Za dodatnih 400 gigabajtov prostora v oblaku in en terabajt prenosa bomo morali namreč podjetju Mega Limited mesečno odšteti zgolj preračunanih pet evrov.

Priljubljena oblačna storitev za shranjevanje podatkov Mega je zanimiva tudi iz vidika varovanja zasebnosti podatkov. Vsa vsebina v oblaku je namreč šifrirana, ključ za dešifriranje dostopa do podatkov v oblaku pa ima le končni uporabnik. Odjemalec za oblačno storitev Mega je podprt na vseh pomembnih platformah, do datotek pa je mogoče dostopati tudi prek spletnega brskalnika. Priročno pa je tudi, da gre za odprtokodne odjemalce, kar zagotavlja še dodatno varnost.

Pri tem velja omeniti, da podjetje Mega Limited oblačni prostor ponuja tudi poslovnim uporabnikom. Ti lahko dobijo neomejeno količino prostora za 10 evrov na uporabnika na mesec. To je v primerjavi s sorodnimi rešitvami relativno poceni, poleg tega je storitev pri delovanju nadvse zanesljiva.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več