Računalništvo, telefonija
10.12.2018 13:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako izbrisati Instagram račun? Začasno ali za vselej

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Ne glede na to, da se število uporabnikov Instagrama veča, smo se odločili, da vam ponudimo način, kako se znebiti tone obvestil, dilem, katero sliko objaviti, in še kaj bi se našlo. Instagram je postal tako močno inkorporiran v naše življenje, da si ga nekateri brez njega verjetno sploh ne morejo predstavljati. Pa je temu res tako? Je res tako težko zdržati brez Instagrama?

O popularnosti družbenega omrežja ni nobenega dvoma, in ta se bo po vseh napovedih samo še povečevala. Če pa vseeno želite nekaj več zasebnosti oz. če želite eno veliko distrakcijo manj v vašem življenju, potem je morda odločitev, da izbrišete ali vsaj začasno onemogočite vaš Instagram račun, prava za vas. Pripravili smo navodila, kako točno to naredite.

OBVESTILO: Zapomniti si je potrebno, da Instagram ne omogoča deaktivacije računa kot recimo Facebook, pri katerem lahko račun pozneje obnovimo. Enkrat, ko se odločimo, da izbrišemo svoj račun, pomeni, da bomo s tem izbrisali tudi vse, kar smo kadarkoli objavili. Ravno iz tega razloga je za začetek mogoče primerna možnost začasno onemogočenje računa – to lahko naredimo enkrat tedensko.                            

Kako začasno onemogočiti Instagram račun?

Ta opcija je najboljša, če si slučajno kdaj premislimo in želimo povrniti vse objave in vsebine, ki smo jih kadarkoli objavili. Ko izberemo deaktivacijo Instagram računa, to preprosto pomeni, da bo skrit tako dolgo, dokler se ne odločimo za ponovno uporabo računa.

Za to, da bi onemogočili račun, se moramo seveda najprej vpisati v svoj Instagram račun in odpreti sekcijo “nastavitve” (“settings”) s klikom na naše uporabniško ime v zgornjem desnem kotu. Po tem izberete “Edit Profile” takoj zraven vašega uporabniškega imena in na dnu zaslona boste našli povezavo “Temporarily disable my account“. Izberete to povezavo in Instagram vas bo vprašal, zakaj ste se odločili za začasno deaktivacijo računa. Naslednji korak je vnos gesla in potem še klik na veliki rdeči gumb “Temporarily Disable Account“.

Kako za vedno izbrisati Instagram račun?

Če pa ste dokončno odločeni, da želite izbrisati celoten Instagram račun in profil za vedno, potem bo postopek nekoliko težji. Instagram kot tak si tega seveda ne želi. Glede na to, da v aplikaciji ne boste našli povezave do mesta, kjer bi lahko dokončno izbrisali račun, vam prilagamo tole povezavo.

Ko odprete to stran, se vpišite v vaš Instagram račun. Takoj boste videli stran, kjer lahko za vedno izbrišete vaš Instagram račun. Prav tako kot pri začasni deaktivaciji boste tudi tukaj primorani navesti razlog, zakaj ste se odločili za to potezo. 

Odvisno od vašega izbranega razloga za izbris računa, se vam bodo pojavile dodatne informacije s povezavami do centra za pomoč uporabnikom. Vse kar morate narediti je, da vnesete vaše geslo v okvirček in izberete “Permanently delete my account“.                                                                                                                                 


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več