Računalništvo, telefonija
30.01.2017 13:47
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako lahko vdremo v zaklenjen telefon iPhone s sistemom iOS 10?

Programsko orodje Elcomsoft iOS Forensic Toolkit 2.20 mobilne naprave Apple »prisili" v izdelavo lokalne varnostne kopije podatkov.
Programsko orodje Elcomsoft iOS Forensic Toolkit 2.20 mobilne naprave Apple »prisili" v izdelavo lokalne varnostne kopije podatkov.

Rusko podjetje specializirano za računalniško forenziko Elcomsoft je najavilo razpoložljivost inovativnega orodja, ki omogoča hiter dostop do šifriranega datotečnega sistema na Applovih iPhonih. Pristop do datotečnega sistema iPhona je vse prej kot lahka naloga, glede na dejstvo, da ta uporablja napredni sistem za šifriranje podatkov. Poleg tega je novejši mobilni operacijski sistem iOS 10 precej bolj varen v primerjavi s predhodniki, saj je opremljen še s kopico napredne varnostne opreme, ki naj bi poskrbela za to, da naj bi bili podatki varni pred nepridipravi.

Zaklenjenim Applovim pametnih mobilnim telefonom iPhone, tabličnim računalnikom iPad in večpredstavnostnim napravam iPod Touch z nameščenim operacijskim sistemom iOS 10 (različici 10, 10.1 in 10.2) je trenutno kos le programska oprema Elcomsoft iOS Forensic Toolkit 2.20. Glede na to, da je trenutno novi iOS nameščen na več kot 76 odstotkov Applovih mobilnih naprav, ne preseneča, da je novo programsko orodje podjetja Elcomsoft trenutno edino na svetu, ki je tej nalogi kos. Ta je sicer brez težav kos tudi šifriranim podatkom Applovih namiznih in prenosnih računalnikov, ki poganjajo operacijski sistem macOS Sierra.

Podpora za iOS 10

Programsko orodje Elcomsoft iOS Forensic Toolkit 2.20 mobilne naprave Apple dejansko »prisili« v to, da te izdelajo lokalno varnostno kopijo podatkov. Orodje poskrbi še za to, da samodejno odklene zaklenjeno Applovo mobilno napravo, brez potrebe po uporabi gesla ali prstnega odtisa. Za ta namen potrebujemo le osebni računalnik, ki ima z Applovo mobilno napravo vzpostavljeno zaupanje, pri čemer ima programska oprema iOS Forensic Toolkit 2.20 vgrajen napreden sistem za samodejno razkrivanje tovrstnega sistema zaupanja. Čeprav je varnostna kopija na osebnem računalniku še vedno zaščitena z geslom, bodo to brez težav zaobšli z uporabo naprednega programskega orodja Elcomsoft Phone Breaker, ki je pri tem opravilu več kot uspešen.

Podpora za macOS Sierra

Novi Elcomsoft iOS Forensic Toolkit je bil zasnovan na način, da je v polni meri združljiv z Applovim operacijskim sistemom macOS Sierra. Ta namreč poskrbi za samodejno kopiranje podatkov iz novega Applovega operacijskega sistema, čeprav je ta zaklenjen oziroma zaščiten. Ko je varnostna kopija podatkov izdelana, se ta lahko prenese na drugi računalnik, kar posledično omogoča dostop do podatkov brez potrebe po dostopnem geslu. Tu mora uporabnik programskemu orodju le omogočiti dostop so mesta »/var/db/lockdown«. O tem nas bo programska oprema iOS Forensic Toolkit 2.20 pričakovano samodejno obvestila.

Cena iz razpoložljivost

Programsko orodje Elcomsoft iOS Forensic Toolkit 2.20 je že na voljo za prenos. Za nakup vstopne različice novosti je na ameriškem trgu potrebno odšteti preračunanih 1.400 evrov. Če pa že razpolagate s programskim orodjem Elcomsoft iOS Forensic Toolkit je nadgradnja seveda brezplačna ali pa boste deležni znatnega popusta.

Združljivost

Programsko orodje Elcomsoft iOS Forensic Toolkit 2.20 je na voljo tako za sisteme Windows kot Mac OS X. Tu je podprta bogata paleta mobilnih naprav in osebnih računalnikov Apple, pri čemer se sama pridobitev podatkov razlikuje od nameščene različice operacijskega sistema in načina zaklepa podatkov. Celotna matrika združljivosti pa je dosegljiva na spletnem naslovu https://www.elcomsoft.com/eift.html.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več