Računalništvo, telefonija
25.09.2017 11:00
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako lažje opravljati delo s tehnologijo, ki vam je že na voljo

15 najboljših aplikacij za vaš novi iPhone
15 najboljših aplikacij za vaš novi iPhone

Kljub vsem novim pametnim storitvam se veliko posameznikov še vedno zanaša na običajne načine opravljanja dela. Malo premoženje vredne pametne naprave tako ostanejo neizkoriščene. V nadaljevanju predstavljamo nekaj alternativ s katerimi si lahko pomagate pri vaših vsakdanjih opravilih in s tem lažje opravljate delovne naloge.

1) Fantastical 2

Namenjena vsem, ki se dnevno soočate s številnimi srečanji in ostalimi opravili na termin. Na trgu aplikacij obstaja veliko število koledarjev, ki večinoma uporabnikom ponujajo podobno izkušnjo. V primeru Fantastical 2 pa izstopa integracija aplikacije na vseh napravah, to je od prenosnikov, pametnih telefonov, tablic in pametne ure Apple Watch. Funkcionalnost koledarja je omejena na tisto, kar se resnično potrebuje. Med slednje spadajo opozorila o pravočasnem odhodu na naslednji termin in možnost samodejne določitve srečanja s prijatelji ali sodelavci glede na proste termine v koledarju. S tem se zmanjša tveganje, da se zmenite za več dogodkov ob istem času. Možnost dodajanja in urejanja terminov na enostaven način prek pametne ure je samo razlog več za uporabo aplikacije. Fantastical 2 je na voljo izključno na platformah iOS, watchOS in macOS. Razlog za to je med drugim poslovni model. Aplikacija je namreč s 4,99 EUR za iOS in slabih 50 EUR za macOS predraga za večino uporabnikov platforme Android.

2) IFTTT

Poplava aplikacij in aktivnost, ki jih je potrebno upravljati preko pametnega telefona zahteva svoj čas. Razvijalci aplikacije IF so iz tega razloga pripravili aplikacijo z namenom avtomatizacije ponavljajočih se aktivnosti. Želite sproti shranjevati vse nove kontakte in imeti imenik shranjen na Google Drive? IF bo za to poskrbel samodejno. Tako kot lahko samodejno meri čas, ki ga preživite na delovnem mestu, samodejno shranjuje vse fotografije na Dropboxu ali iz Facebooka in Instagrama samodejno shrani vse fotografije z vašim tagom. Vse kar je za to potrebno storiti je izbrati pravi recept. V aplikaciji IF se recepti nanašajo na serijo ukazov, ki nato samodejno sprožajo predhodno omenjene aktivnosti. Glavni namen uporabe IF je tako v tistih situacijah, ki se periodično ponavljajo in tako predstavljajo časovno zamudno ukvarjanje s pametnimi telefoni. IF je na voljo brezplačno tako za uporabnike iOS kot tudi Android OS.

3) Slack

Slack predstavlja odgovor na številne storitve, katerih namen je poenostavitev komunikacije med sodelavci in shranjevanja ter deljenja dokumentov. V primeru, da za omenjene aktivnosti še vedno stavite na e-pošto je skrajni čas za spremembo. Slack omogoča, da se vse odvija na eni platformi kar pomeni manj zapravljenega časa ob iskanju starih prejetih sporočil preko e-pošte ali, še huje, zadnje različice dokumenta. Možnost integracije s storitvami v oblaku kot je na primer Dropbox ali komunikacijskimi storitvami kot je Google Hangouts, predstavlja tudi manj težav za začetek uporabe aplikacije saj se dobro povezuje s storitvami, ki jih večina podjetij že uporablja. Projektno naravnan uporabniški vmesnik tudi omogoča lažjo kontrolo nad večjim številom izvajanih projektov hkrati. Za piko na i poskrbi dejstvo, da je aplikacija v osnovnem paketu brezplačna za uporabo. Slack je do določenega obsega uporabe na voljo brezplačno. Podjetje je pripravilo aplikacije za vse pomembnejše platforme.

4) Hours Keeper

Hours Keeper je namenjena predvsem samostojnim podjetnikom in tako imenovanim freelancerjem, ki svoje delo opravljajo izven okvira rednih delovnih zaposlitev. Merjenje časa in obračuvanje glede na opravljeno število ur pri tem predstavlja pomemben dejavnik. Hours Keeper olajša delo s tem, da omogoča vnos posameznih poslovnih strank, urnih postavk za posamezno stranko in opravljene količine dela. Aplikacija ponuja možnost sprotnega merjenja časa kot neke vrste štoparica za delo. Vse kar je za to potrebno storiti je pričeti merjenje ob začetku dela in zaustaviti čas po koncu. V primeru, da se kdaj čas pozabi zaustaviti je možno naknadno popravljanje in s tem realen prikaz opravljenega dela. Poleg merjenja dela pa se lahko s pomočjo aplikacije avtomatizira izdajanje računov. Na voljo tako iOS kot tudi Android OS uporabnikom.

5) Workflow

Ob poplavi aplikacij na trgu se vse bolj uveljavlja trend združevanja vsebin. Pri tem gre za prikaz informacij iz različnih aplikacij na enem mestu. Trend pospešujeta tako Apple kot Google s svojimi storitvami in razvijalci se prav tako odzivajo na naraščajoče povpraševanje. Med slednje spadajo lastniki aplikacije Workflow, ki uporabnikom omogoča izvajanje kompleksnih ukazov, ki ponavadi zahtevajo več korakov, zgolj z enim gumbom. Tako se z enim pritiskom na gumb zažene navigacija do najbližje kavarne ali pa deljenje zadnje posnete slike z naslovnikom. V tem trenutku je na voljo že več kot 200 aktivnosti, ki se lahko v kombinaciji z ostalimi aplikacijami izvedejo z zgolj enim pritiskom na gumb. Pri Applu so poleg funkcionalnosti kot razlog za nagrado navedli tudi uporabniški vmesnik, ki je ustvarjen za tiste s slabim vidom in barvno slepoto. Workflow je na voljo ekskluzivno za platformo iOS in predstavlja resno konkurenco IFTTT.

6) Swipes

Aplikacij za zapisovanje nalog in aktivnosti je veliko vendar pa, tako kot je to pogosto, zelo malo takih, ki so resnično uporabne. Med slednje brez dvoma spada Swipes. Glavni poudarek pri razvoju je čim manj potrebnega dela s strani uporabnika in čim manj nepotrebnih funkcij, ki zgolj po nepotrebnem obremenjujejo uporabnika. Razvijalci pri Swipes so se tako osredotočili na bistvo. Ob vsakdanji uporabi se kot priročno izkaže možnost razdeljevanja posameznih opravil na mejnike. S tem je seznam opravil krajši. Po drugi strani pa je zadovoljstvo uporabnika večje saj lahko na seznamu črta tudi posamezni mejnik in tako mine manj časa za občutek zadovoljstva ob opravljeni nalogi. Poleg mejnikov se lahko posamezne naloge razvrščajo glede na to ali gre za delovno ali zasebno opravilo. Omeniti je vredno tudi možnost integracije z googlovo storitvijo Gmail in aplikacijo Evernote. Apliakacija je brezplačna in priporočljiva vsem, ki se vsak dan srečujete z dolgim seznamom opravil.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več