Računalništvo, telefonija
21.01.2012 15:14

Deli z drugimi:

Share

Kako z manj dela prodati več?

Kako z manj dela prodati več?
Kako z manj dela prodati več?

Življenje prodajnika ni lahko. Podjetje je odvisno od njega, zato mora čim hitreje obdelati čim več strank. Za stranko lahko porabi nešteto ur, pa posel ne uspe. Kaj pa, če bi lahko ponudbo v eni uri predstavili več tisoč strankam, takoj prepoznali zainteresirane in se osredotočili samo nanje? Prihranili bi veliko časa in denarja, rezultat pa bi bil boljši.

To lahko storite z e-poštnim marketingom oziroma e-mailingom. Je zvezda med orodji spletnega trženja, njegova stopnja povračila investicije (ROI) pa je višja od 4000 %. Toda samo, če se ga lotite na pravi način.


1. Vzbudite pozornost

Vsak dan prejmete več e-novic. Ne odprete vseh. Kako torej doseči, da bodo prejemniki odprli vaše sporočilo?

Odločilen je naslov oziroma zadeva. V njej izpostavite korist za prejemnika, dobro pa je tudi, da mu dodate občutek nujnosti. Na primer, »Samo danes lahko dobite 30 % popusta pri …«. Še več pozornosti boste zbudili, če bo zadeva vsebovala ime prejemnika.


2. Pošljite vsebino, ki bo prodala

Od vsebine je odvisno, ali bo bralec naredil naslednji korak: izpolnil povpraševanje, poklical, obiskal spletno stran. Bolj se mu prilagodite, boljši bo izplen. Če ponujate modne dodatke, naj ženske v sporočilu zagledajo najnovejše torbice, moški pa akcijsko ponudbo kravat.

Pri pisanju bodite kratki in jedrnati. Ne pozabite na jasen poziv k akciji. Ljudje so pri branju raztreseni, zato bodo hvaležni, če jim poveste, kaj naj storijo (na primer pošljejo povpraševanje).


3. Tržite pravim ljudem

Ko pošljete sporočilo, spremljajte, kdo ga je odprl in kdo je kliknil na povezave v njem. Tem pošljite dodatno sporočilo ali pa jih pokličite. Ker se posvetite se samo tistim, ki jih ponudba zanima, bodo prodajni rezultati boljši, zanje pa boste porabili manj časa.


4. Nikoli ne veste preveč

Komu lahko brez tveganja inšpekcije pošiljate e-mailing? Kako pogosto pošiljati? Kako se izogniti predalu za nezaželeno pošto? Kako izvedeti, kdo je odprl sporočilo in kliknil na povezavo? Vse to boste izvedeli na brezplačnem webinarju Uspešen e-poštni marketing z orodjem Dostavljalec.si.

Webinar bo v sredo, 1. 2. 2011, ob 9:00 uri. Pohitite in rezervirajte svoje mesto s klikom na povezavo http://www.racunalniske-novice.com/rn-webinar/ še danes, saj je število mest omejeno.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640