Računalništvo, telefonija
06.04.2017 20:17
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kakšna je prva izkušnja z Galaxyjem S8? Navdušujoča!

Kakšna je prva izkušnja z Galaxyjem S8? Navdušujoča!
Kakšna je prva izkušnja z Galaxyjem S8? Navdušujoča!

Potem ko ga je Samsung prejšnji teden v New Yorku prvič pokazal javnosti, smo bili v preteklem tednu na Ljubljanskem gradu priča še slovenski predstavitvi Galaxyja S8. Predstavitev je bila udarna in spektakularna, s telefonom pa smo se imeli priložnost prav na hitro tudi poigrati. In kakšen je bil prvi stik? Lahko rečemo, da zelo spodbuden. Telefon nas je takoj navduši s svojo elegantnostjo in seveda izjemnim zaslonom, ki prekriva skoraj celotno prednjo ploskev telefona in se na levem in desnem robu z ukrivljenostjo preliva v hrbtni del ohišja.

Pozitivno nas je presenetil tudi odličen oprijem telefona. Ker je telefon ob robovih zaobljen, se zdi kot da je tanjši od svojega predhnoka, posledično pa se zelo dobro usede v dlan. Enoročno upravljanje tako ne predstavlja izziva, razen pri večjem modelu Galaxy S8+, pa tudi tam si lahko pomagate s funkcijo pomanjšanja delovne površine, tako da lahko vse ikone dosežete z eno roko.

Ampak kot smo omenili, je zvezda tokratne generacije Samsungovih paradnih konjev Super AMOLED zaslon. Pri običajni različici telefona ta v diagonalo meri 5,8 palca, pri večjem Galaxyju S8+ pa 6,2 palca. Ločljivost je sicer pri obeh eneka in znaša visokih 2960 x 1440 slikovnih pik. Ampak številke so eno. Vsakega uporabnika vedno bolj zanima, kako se stvari obnesejo v praksi. In o zaslonu novega Galaxyja družine S lahko govorimo samo v superlativih. Na predstavitvi smo si na zaslonu ogledali demonstracijski video, ki je bil videti res izjemno. Kristalno čista slika, bogate barve, visoka ločljivost. Boljše slike do zdaj še nismo videli pri nobenem drugem telefonu.

Kaj pa ostalo? Ostalih stvari nismo imeli priložnosti kaj dosti preizkusiti, se bomo pa v njih bolj poglobili takoj ko telefon v roke dobimo za nekoliko daljši test. Tokrat smo se samo na hitro seznanili še z bralnikom očesne šarenice, ki predstavlja enega temeljnih varnostnih mehanizmov Galaxyja S8 in z digitalnim asistentom po imenu Bixby, ki zna prepoznati vsebino na fotografijah in podati dodatne informacije o njej. Če podamo primer: s telefonom slikate določeno znamenitost in Bixby vam pove za katero znamenitost gre, kje se nahaja in kaj se splača pogledati v bližini.

Galaxy S8 in S8+ sta sicer opremljena še z napredno 8 MP F1,7 sprednjo kamero, s pametnim samodejnim ostrenjem in 12 MP F1,7 Dual Pixel glavno kamero, z izboljšano obdelavo slik za fotografije tudi pri najšibkejši svetlobi, s povečavo in brez megljenja.

Kdaj bo na voljo?

Prodaja Galaxy S8 in S8+ se bo v Evropi in s tem tudi v Sloveniji začela 28. aprila. Prednaročila za Slovenijo so možna že od 30. marca in tisti, ki boste svoj telefon naročili prej, ga boste lahko prevzeli osem dni pred uradnim začetkom prodaje. V času prednaročil je cena za Galaxy S8 799 evrov, za Galaxy S8+ pa 100 evrov več. Ob začetku prodaje pa bo cena enega in drugega poskočila za 20 evrov (govorimo seveda o polnih ceniah v prosti prodaji).

Tehnične specifikacije Galaxyja S8 in S8+

  • Zaslon: 5,8-palčni (Galaxy S8), oziroma 6,2-palčni (Galaxy S8+)
  • Procesor: 8-jedrni Exynos 9 serije 8895
  • RAM: 4 GB
  • Notranji spomin: 64 GB (plus možnost razširitve s spominsko microSD kartico do 256 GB)
  • Kamera: Glavna Dual Pixel 12 MP OIS (f/1.7), Sprednja: 8 MP (f/1.7)
  • Baterija: 3,000 mAh (Galaxy S8), oziroma 3500 mAh (Galaxy S8+)

Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več