Računalništvo, telefonija
01.05.2018 10:05

Deli z drugimi:

Share

Kdaj bo razgovor za službo vodila umetna inteligenca?

Kdaj bo razgovor za službo vodila umetna inteligenca?
Kdaj bo razgovor za službo vodila umetna inteligenca?

Verjetno se še vsi dobro spominjamo svojega prvega razgovora za službo kajne? Tista živčnost, gledanje v ogledalo, frizura, so ti čevlji dovolj dobri, ali ta majica gre k tem hlačam itd. Vse te priprave na razgovore za službo bi lahko kmalu postale stvar preteklost, kajti vedno več podjetij za opravljanje razgovorov uporablja robote. Goldman Sachs in Unilever sta zagotovo dva najvidnejša akterja, poleg njiju pa so tu še številni drugi.

Namesto predstavnika/ce kadrovske službe, kandidati preprosti prižgejo spletno kamero na telefonu ali računalniku in vse je nared. Vprašanja se pojavljajo na ekranu, odgovori pa se snemajo. Če se morda sprašujete o kvaliteti na tak način izbranih kandidatov, ni potrebno nobenih dvomov, kajti podjetja so z izborom zadovoljni.

Kako poteka izbor kandidatov za službo?

Na tisoče videov skenirajo najnaprednejši algoritmi, ki znajo oceniti kakovost kandidatovega nastopa, izbiro besed in fraz, način predstavitve svojih argumentov, stopnjo samozavesti itd. Računalniški programi s pomočjo umetne inteligence med drugim detektirajo tudi “mikro-izraze”, ki povejo, število mežikov, nasmehov in ostalih obraznih izrazov.

Dotični razgovori, ki jih vodi umetna inteligenca, so najbolj pogosto uporabljeni v začetnih fazah izbora, ko je v velikih podjetjih in korporacijah tudi po več tisoč kandidatov. S prvo fazo filtracije se bazen kandidatov zmanjša in olajša delo kadrovnikom v naslednjih fazah.

Derek Walker, ki je vodil rekrutacijo študentov za Merrill Lynch in banko Barclays, pravi, da večina največjih podjetij avtomatizirane spletne teste uporablja zadnje desetletje. “To kar vidimo je vloga najbolj sofisticiranih orodij, med drugim intervjuji za službo, ki jih vodi računalnik”, je dodal. “Podjetja se posložujejo različnih načinov, od tega, da vas vprašanja sprašuje nek igralec ali grafična figura, lahko pa so vprašanja samo zvočna. Kakorkoli že, na drugi strani ni nikogar, ki bi vas poslušal in tako nimate nobene možnosti, da bi vzpostavili nek odnos s človekom”, Walker opisuje situacijo.

Kriterije postavi delodajalec in odgovori kandidatov so potem primerjani z njimi. Walker, ki sedaj dela za podjetje Finito, podjetje, ki svetuje študentom na poti do njihovega kariernega uspeha, nadaljuje: “Odgovori kandidatov so analizirani v primerjavi s postavljenimi kriteriji, ki jih določi delodajalec. Tukaj ne gre zgolj za analizo izgovorjenih besed, temveč je prej omenjeni sofisticirani del vezan predvsem na analizo telesnega jezika in gest. Razgovori za službo so zelo specifične situacije in zato je stvaritev takšnega algoritma, ki zajame vse relevantne faktorje, izjemno zahtevna. “Nekateri delodajalci so recimo vzeli karakteristike najbolj uspešnih zaposlenih in uporabili te karakteristike za ustvarjanje profilov, s katerimi primerjajo kandidate.

Kdo uporablja to tehnologijo?

Tehnologijo uporabljajo predvsem podjetja, ki si želijo vpogleda v čim širši bazen kandidatov, za katerega bi sicer le stežka v enako kratkem času ugotovili, ali so primerni. “Razlog, zakaj večina podjetij uporablja avtomatizirane razgovore je, da na tak način dosežejo večjo diverziteto kandidatov, poleg tega pa se izognejo kakršnimkoli predsodkom.

Joshua Pauk, 21-letnik iz Univerze v Bristolu, pravi, da je za svojo prvo službo v bančnem sektorju posnel preko 10 spletnih intervjujev za različna podjetja. “Spraševali so zelo standardna vprašanja, ki smo jih sicer navajeni iz tradicionalnih razgovorov za službo. V bistvu samo govoriš s praznim ekranom, težko si ustvariš kakršnokoli mnenje”, je dodal.

Kdo izdeluje tehnologijo?

Velika večina podjetij, ki uporablja umetno inteligenco za opravljanje razgovorov, uporablja tehnologijo, ki je nastala izpod rok HireVue-a, podjetja iz Salt Lake City-ja. “Ustanovljeni smo bili pred 13-imi leti, s strani študentov na univerzi, ki niso mogli priti do intervjuja za službo in seveda tudi do službe”, je za Telegraph povedal Kevin Parke, glavni izvršni direktor HireVue-ja.

Park si je močno želel službe pri Goldman Sachs, celo iz svoje sobe je videl do njihovih pisarn, vendar nikoli niso prišli na njegovo šolo, da bi delali razgovore. Kot sam pravi je želel bolj demokratične razgovore in zato se je odločil, da naredi celoten proces bolj pošten in konsistenten.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več