Računalništvo, telefonija
18.07.2018 13:59

Deli z drugimi:

Share

Kdo od največjih svetovnih vplivnežev je izgubil največ Twitter sledilcev?

Kdo od največjih svetovnih vplivnežev je izgubil največ Twitter sledilcev?
Kdo od največjih svetovnih vplivnežev je izgubil največ Twitter sledilcev?

Največji svetovni vplivneži na družbenih omrežjih od Baracka Obame do 50 Centa imajo kot vse kaže nekoliko manj “vpliva” kot smo bili navajeni, vsaj kar se tiče Twitter sledilcev. Twitter je pred kratkim izvedel veliko čiščenje lažnih računov, kar je močno vplivalo na število sledilcev, s katerimi se lahko pohvalijo največji vplivneži.

Po podatkih spletne strani Socialbakers je Obama na račun Twitterjeve poteze izgubil kar 2,37 milijona sledilcev, precej več od Donalda Trumpa, ki jih je izgubil 335.000. Prepričani smo, da bo Trump ponosen na to “mini zmago” in zagotovo lahko pričakujemo kak čivk ali dva na to temo. Glavni izvršni direktor podjetja Socialbakers, Yuval Ben-Itzhak, pravi: “Naši podatki kažejo, da je Trump šele na 154. mestu po tem, koliko sledilcev je izgubil. To pomeni, da je precej za njegovimi političnimi rivali in nekaterimi največjimi zvezdniki”. Donald Trump ima vse skupaj okrog 53 milijonov sledilcev, zgubil pa je 0.63% le-teh. Kot smo že omenili je padec v primerjavi z ostalimi precej manjši.

Največji poraženec je v bistvu kar sam Twitter s svojim @Twitter računom. Izgubil je skoraj 8 milijonov sledilcev. Katy Perry, Justin Beiber in Lady Gaga sledijo z izgubljenimi 2,5 milijona sledilci. Obama je tako pristal na 5. mestu. Ko govorimo o procentualnem padcu sledilcev, je Twitter še vedno tisti, ki vodi, sledijo pa mu 50 Cent z izgubo 6.3% sledilcev, potem pa so še Ashton Kutcher, Niki Minaj in Ashley Tisdale.

Twitter pravi, da je večino lažnih računov ustvaril človek, so pa v zadnjem času veliko pudarka namenili botom, ki prepoznavajo te lažne račune. Že dolgo časa je znano, da si slavni skušajo izboljšati položaj profilov s tem, da plačujejo lažne sledilce, znamke pa seveda zanimajo številke, ki pa kot lahko vidimo pogosto ne kažejo realne slike.

Ben-Itzhak še dodaja: “Transparentnost, na kateri trenutno gradimo Twitter omrežje, bo pomagala marketingarjem, da dobijo avtentnične vplivneže, da bodo lahko bolj natančno izmerili njihov vpliv ter fokusirala marketinške aktivnosti na občinstvo, ki bo sodelovanje dobro sprejelo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več