Računalništvo, telefonija
20.03.2019 09:19
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kdaj naj bi Apple razkril novi iOS 13?

.. Apple bo najverjetneje na letošnji konferenci WWCD 2019 predstavil operacijske sisteme macOS 10.15, watchOS 6 in iOS 13, pri čemer je zanimanje za slednjega največje, saj naj bi prinesel največ uporabnih novosti ..
Podjetje Apple za letošnjo mednarodno razvijalsko konferenco Worldwide Developer Conference pripravlja kar nekaj novosti.
Podjetje Apple za letošnjo mednarodno razvijalsko konferenco Worldwide Developer Conference pripravlja kar nekaj novosti.

Podjetje Apple je naznanilo, da bo od 3. do 7. junija letos organiziralo mednarodno razvijalsko konferenco Worldwide Developer Conference (WWDC), in sicer v prostorih dvorane McEnery Convention Center. Cena za udeležbo na omenjenem dogodku je primerna visokemu povpraševanju, saj se najcenejša vstopnica prične pri preračunanih 1411 evrih. Zanimanje za Applovo konferenco WWCD 2019 je visoko tudi zaradi tega, ker naj bi tam računalniški gigant predstavil operacijske sisteme macOS 10.15, watchOS 6 in iOS 13, pri čemer je zanimanje za slednjega največje, hkrati pa ga bo prejelo precej manjše število Applovih mobilnih naprav v primerjavi z njegovim predhodnikom.

Kaj bo prinesel novi iOS 13?

Od mobilnega operacijskega sistema iOS 13 se pričakuje veliko, saj naj bi prinesel težko pričakovani način Dark Mode, ki je že kar nekaj časa na voljo uporabnikom operacijskega sistema macOS, in sicer od različice Mojave. Ta način bo omogočil boljšo uporabniško izkušnjo v nočnem času in ob zmanjšani svetilnosti, poleg tega pa bo pripomogel še k nekoliko večji avtonomiji delovanja. Tu bomo našli še izboljšan CarPlay oziroma uporabniški vmesnik, ki je mišljen kot večpredstavnostni sistem sodobnih avtomobilov. Veliko posodobitev bo na voljo tudi za uporabnike Applovih tabličnih računalnikov iPad, saj bodo ti deležni nekoliko spremenjenega grafičnega vmesnika, dobili bodo možnost hitrejšega pregledovanja vsebine in sistem za enostavnejše upravljanje s podatki, shranjenimi tako na notranjem pomnilniku tabličnega računalnika kot v računalništvu v oblaku. Novi iOS 13 naj bi uporabnikom tabličnih računalnikov iPad prinesel celo večopravilnost, ki bo omogočala poganjanje dveh aplikacij istočasno, drugo poleg druge, kar ga bo naredilo zanimivega tudi za zahtevnejše uporabnike.

Kot kaže, pa novi iOS 13 podjetja Apple ne bo na voljo vsem uporabnikom, ki trenutno uporabljajo iOS 12. Glede na spletne govorice, novosti ne bo mogoče namestiti na pametne mobilne telefone iPhone 5S, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S in iPhone 6S Plus, kar bo za številne uporabnike zagotovo razočaranje. Očitno se bo slabo godilo tudi uporabnikom tabličnih računalnikov iPad in večpredstavnostnih naprav iPod touch. Novega iOS 13 namreč po vsej verjetnosti ne bo moč namestiti na tablične računalnike iPad mini 2, iPad mini 3, iPad Air, iPad Air 2 in morda celo na iPad mini 4 ter na večpredstavnostni predvajalnik iPod touch šeste generacije. S to potezo naj bi pri podjetju Apple poskušali uporabnike starejših mobilnih naprav “prisiliti” v nakup novejših, ki pa žal prinašajo le malo izboljšav.

Kaj pa nova strojna oprema?

Mnogi poznavalci so prepričani, da bi lahko podjetje Apple v okviru prihajajoče mednarodne razvijalske konference Worldwide Developer Conference predstavilo še prenovljeni prenosni računalnik MacBook Pro, ki je bil lanskega julija deležen prenove. Prenove je potreben tudi osebni računalnik iMac Pro, saj ni bil deležen posodobitve vse od leta 2017. V okviru te konference pa ne gre pričakovati prenovljenih pametnih mobilnih telefonov iPhone, prenosnika MacBook Air in osebnega računalnika Mac mini, saj so bili deležni obsežne prenove pred nekaj meseci. Te naj bi Apple posodobil šele v drugi polovici leta.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več