Računalništvo, telefonija
18.09.2015 10:45
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Konferenca JavaSi’15

Konferenca JavaSi'15
Konferenca JavaSi'15

Konferenca JavaSi’15 je že tretja konferenca in nadaljevanje uspešne serije konferenc JavaSi, ki jo v slovenskem prostoru soustvarjata društvi SIOUG in OpenBlend.

Po nekaj letih bo v gosteh ponovno Ludo Champenois iz podjetja Google. Nazadnje je imel fantastično predavanje, kjer je pred očmi občinstva z enim klikom postavil 100 virtualnih strojev v Google Compute Enginu – takrat ta še niti ni bil na voljo splošni javnosti. Letos bo Champenois govoril o novostih v Google App Enginu.

Vroča tema zadnjih let je internet stvari. David Ingham iz podjetja Red Hat bo v živo demonstriral uporabnost rešitev interneta stvari v praksi. Obiskovalci boste iz prve roke lahko slišali, kaj se dogaja z Javo EE. Novosti bo predstavil David Delabassee iz podjetja Oracle.

Tudi nekaj bolj eksotičnih tem bo. Peter Levart iz podjetja Marand sodeluje pri razvoju jezika Java v okviru OpenJDK-jevega projekta Valhalla. Andrew Dinn iz podjetja Red Hat je razvil orodje Byteman, ki je specializirano za manipuliranje »bytecoda« za namene testiranja in iskanja hroščev.

Od bolj trendnih tem boste lahko slišali o mikroservisih, kontejnerjih (Docker) in distribuiranem procesiranju (Apache Spark). Celo predavanje o Androidu bo.

Organizatorji zagotavljajo, da bo pestro in zanimivo. Celoten razpored predavanj je na ogled na konferenčni spletni strani javasi.sioug.si.

Konferenca JavaSi’15 bo 28. septembra 2015 v hotelu Plaza v Ljubljani.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več