Računalništvo, telefonija
22.11.2018 08:00

Deli z drugimi:

Share

Kupite “fizični” Bitcoin

Kriptovalute so v zadnjih dneh močno izgubile na vrednosti. Ravno zaradi tega mnogi menijo, da je sedaj čas vlaganja, saj bodo v prihodnosti dosegale spet neverjetne vrednosti.
Podjetje Denarium omogoča "fizični" nakup Bitcoinov.
Podjetje Denarium omogoča "fizični" nakup Bitcoinov.

Edino in največjo težavo pri shranjevanju Bitcoinov predstavlja t.i. denarnica. Bitcoin denarnica deluje na zelo preprost način. Vsak uporabnik pri kreiranju pridobi namreč dva naslova – javnega in privatnega. Javni naslov uporabniku omogoča, da prejema Bitcoine od kogarkoli, medtem ko mu privatni naslov omogoča, da te Bitcoine tudi porabi.

Ker pa mnoge spletne menjalnice, ki so hkrati tudi denarnice, za vas shranjujejo privatne ključe, se vedno več Bitcoin entuziastov odloča za hladne denarnice. Znan Bitcoin pregovor se namreč glasi: »Če uporabnik nima v lasti privatnega ključa, tudi nima v lasti Bitcoinov.«

Najenostavnejši in najcenejši način je že preprost papir z javnim in privatnim ključem, medtem ko med dražje in dokaj enostavne sodijo posebne naprave, za katere je potrebno odšteti tudi do več sto evrov. Če pa želimo varnost in pri tem nočemo odšteti velikih količin denarja, lahko izberemo zelo zanimiv produkt Finskega podjetja Denarium.

Podjetje ponuja t.i. hladne denarnice kar na svojih fizičnih kovancih. Uporabniku najprej ustvarijo javni in privatni ključ, katerega nato natisnejo na papir. Po vsakem tiskanju pomnilnik tiskalnika pobrišejo. Tiskanje poteka vedno pod strogim nadzorom direktorja podjetja. Javni in privatni ključ sta vedno ustvarjena na računalniku, ki nima dostopa do interneta, kar je v kriptosvetu najvarnejši način ustvarjanja denarnice, saj je nemogoče, da bi nepridipravi dobili podatke o privatnem ključu.

Privatni ključ po končanem postopku nato zalepijo na sam kovanec z posebno holografsko nalepko, javni ključ pa dodajo samemu kovancu v obliki kartice. Če pa želite, lahko podjetje za vas opravi tudi nakup Bitcoinov. Pri tem je poskrbljeno tudi za dodatno varnost, saj kupljene Bitcoine naložijo šele, ko uporabnik prejme svoj kovanec po pošti.

Možen pa je tudi nakup zlatnikov in srebrnikov. Tudi če uporabnik porabi vse Bitcoine, lahko še vedno proda svoj kovanec, saj je narejen iz zlata oziroma srebra.

Več -> https://denarium.com


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več