Računalništvo, telefonija
09.11.2017 10:00
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lastnik Snapchata v rdečih številkah

Lastnik Snapchata v rdečih številkah
Lastnik Snapchata v rdečih številkah

Lastnik Snapchata, podjetje Snap, najverjetneje močno obžaluje potezo, ko so se odločili, da se preznamčijo v podjetje, ki se ukvarja s fotografijo. Zadnji poslovni podatki kažejo, da je Snap krepko v minusu, in sicer 443,2 milijona ameriških dolarjev, medtem ko so pri prihodki znašali 207,9 milijona ameriških dolarjev. Skoraj 40 milijonov izgube bi naj ustvarila očala Snap.

Pred uradno objavo rezultatov so analitiki napovedovali izgubo v višini 393,8 milijonov ameriških dolarjev ob prihodku 235,5 milijona. Da ne govorimo o stanju na borzi, namreč delnice podjetja Snap so padle za kar 17% na $12.55. Vse to se dogaja kljub temu, da je glavni izvršni direktor Snapa, Evan Spiegel, pred kratkim naznanil, da so na tradicionalnem dogodku Vanity Fair New Establishment Summit v oktobru uspeli prodati več kot 150.000 eno pametnih očal.Ta številka je presegla vsa pričakovanja, ki so najprej kazala na številko 100.000 enot.

Očala Spectacles imajo v okvirju vgrajeno kamero, ki snema 10-sekundne videe. Kot že verjetno veste se videi potema nalagajo na Snapchat račun uporabnika preko Bluetooth ali Wi-Fi povezave. V tem trenutku jih lahko dobite v spletni trgovini Amazon, prav tako pa direktno iz Snap Inc.

Podjetje se srčno trudi prodati svojo prvo zalogo pametnih očal Spectacles in dejstvo, da so po mnogih večjih mestih po Evropi postavili prodajne avtomate, zato ne sme presenetiti. Med temi mesti najdemo Pariz, Benetke, Barcelono, Berlin, London itd. V Londonu je Snap svoj prodajni avtomat postavil kar tako zraven znamenitosti London Eye.

Spiegelov lažni optimizem in vse prej opisane izgube, imajo še toliko večjo bolečino, če pogledamo vrednost delnic. V zadnjih šestih mesecih je vrednost Snapovih delnic padla za kar 34%. Spiegel je na svoj račun prejel številne kritike, ki so letele predvsem na slabo komunikacijo glede načrtov podjetja. Kljub temu je prvi mož Snapa na dogodku Vanity Fair trdil, da se zaveda pomena komunikacije: “Ena od stvari, ki sem jih podcenjeval in se nisem zavedal njene realne vrednosti je, kako pomembna je postala komunikacija”. Kot sam pravi, ko enkrat greš v javnost, ko enkrat stopiš na borzo, moraš razumeti vsakega posameznega investitorja, ki jih še zdaleč ni malo. Moraš poznati najmanjše podrobnosti, kot svoj lastni žep pa moraš poznati, kako deluje tvoj posel. “V času, ko delaš vse to, moraš hkrati paziti na celotno regulacijo, ki se seveda nenehno spreminja in ti nalaga, kaj lahko in kaj ne smeš komunicirati”, je še dodal.

“Moje mnenje je, da je ena od stvari, ki smo jo letos nenehno premlevali ta, kako komunicirati zgodbo Snapa. Mislim, da se nas investitorji malce bojijo in po pravici povedano jim ne zamerim. Mislim, da so investitorji bojazljivi in strah je zelo močan motivator veste? Bojijo se predvsem tega, da ne bodo dobili profita, ali pa mogoče to, da nas bo konkurenca prekosila. Kljub temu se mi zdi, da so takšna vprašanja in tovrstni strah nekaj povsem normalnega za karkšenkoli start-up”, razlaga Speigel.

Morda bi kdo pričakoval, da bo glavni cilj Snapa pripeljati investitorje nazaj, vendar so ponovno presenetili, in sicer imajo glavni cilj, popolnoma preoblikovati aplikacijo Snapchat. Spiegel je med drugim tudi povedal, da bi lahko te spremembe na kratki rok podjetju Snap škodile, vendar dodatnih podrobnosti glede tega, kdaj lahko pričakujemo spremembe, ni želel razkriti.

“Za zdaj ne moremo napovedati, kako se bo obnašanje naše skupnosti spremenilo, ko bodo začeli uporabljati našo posodobljeno aplikacijo. Pripravljeni smo na ta tvegan korak in verjamemo, da bo to pravi korak v rast na dolgi rok”, je zaključil Spiegel.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več