Računalništvo, telefonija
15.08.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Lastnik WordPressa se zanima za nakup Tumblrja

Lastnik WordPressa se zanima za nakup Tumblrja
Lastnik WordPressa se zanima za nakup Tumblrja

Automattic, lastnik popularnega orodja in platforme za gradnjo spletnih strani WordPress, je pristal na pogoje, ki mu jih je ponudil Verizon za nakup mikroblogovske storitve Tumblr. Za zdaj sicer še ni znana višina transakcije, znano pa je, da bo Tumblr odpustil približno 200 zaposlenih kot del dogovora med podjetjema. The Wall Street Journal je te informacije potrdil, hkrati pa piše, da je Tumblr v zadnjih šestih letih zamenjal že 3 lastnike.

Medtem, ko podrobnosti samega prodajnega dogovora niso bile razkrite, bo Automaticc ne glede na vse po vsej verjetnosti plačal precej manj, kot je leta 2013 odštel Yahoo za nakup storitve. Takrat je Yahoo obljubil, da ne bo znova “zamočil”, kot se je to zgodilo s spletno platformo Flickr, za katero je Yahoo pripravljal velike načrte, na koncu pa ni uspel stržiti to, kar si je želel.

Verizon je Tumblr kupil kot del 4,48-milijardnega paketa leta 2017. Takrat se je Yahoo odločil, da je prodaja najboljša opcija. Razlog, zakaj se je Verizon odločil za to potezo, je bila želja, da dvignejo svojo “moč” na področju digitalnega oglaševanja in medijske prisotnosti.

Ne najdejo prave formule

Mnogi med nami Tumblr verjetno sploh ne poznate, kajne? V bistvu je Tumblr bil v svojem začetku postavljen zelo visoko na lestvici največjih akterjev na področju družbenih omrežij. Od takrat naprej pa je njegova moč in veljava močno padla, saj enostavni ni zmogel slediti Facebooku, Twitterju in ostalim danes najbolj popularnim platformam. Kljub temu, da Tumblr danes gosti več kot 450 milijonov blogov, platforma ne najde prave formule za generiranje dobička. To se je zgodilo že marsikateremu tudi večjemu tehnološkemu akterju na trgu, vendar Tumblrju počasi zmanjkuje časa za popravljanje napak.

Lansko leto je Tumblr zelo strogo nastopil proti različnim oblikam odraslih vsebin, ko je Apple začasno odstranil aplikacijo iz svoje iOS App Store trgovine. To je v tistem trenutku za Tumblr pomenilo veliki šok, saj so na njihov račun začele leteti številne kritike. Tumblr bi naj omogočil objavljanje otroške pornografije in zato je Apple odreagiral na tak način. Uporabniki so zelo agresivno odreagirali in hitro presedlali na druge platforme. Te so potem uporabljali za kritiziranje Tumblrja, kar je samo dodatno negativno vplivalo na delovanje in upravljanje platforme na dolgi rok.

Svež veter ali še globlji padec?

Applova odstranitev aplikacije iz svoje trgovine App Store in strogo kaznovanje praks na področju odraslih vsebin, je za Tumblr pomenila zmanjšanje tržnega deleža in kar je še pomembneje, zmanjšanje zavzetosti uporabnikov. Ključno vprašanje za Tumblr je sedaj, kako bo novi lastnik vplival na nadaljnjo rast platforme. Dejstvo je, da se je v preteklosti pogosto pokazalo, da novi lastniki lahko prinesejo svež veter v sicer mogoče nekoliko utrujena jadra podjetij, videli pa smo že tudi nasprotne primere, kjer se je zgodilo ravno obratno.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več