Računalništvo, telefonija
21.05.2009 14:58
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo osvaja ruralni trg

Lenovo osvaja ruralni trg
Lenovo osvaja ruralni trg

Ekonomska kriza dela preobrate na vseh trgih. Še do nedavnega kmetje niso predstavljali pomembnejše tržne skupine na področju tehnologije, a danes, ko se je prodaja v urbanih predelih upočasnila, se to spreminja. Na Kitajskem je vlada že pred časom ruralnim potrošnikom zagotovila subvencije v višini 13% za nakupe gospodinsjkih aparatov, sedaj pa subvencije namenja tudi za nakup računalnikov.

Po podatkih kitajskega nacionalnega statističnega urada je imela Kitajska lani 727,5 milijonov ruralnih prebivalcev. Proizvajalci računalnikov verjamejo, da bodo računalniki tudi med ruralnim prebivalstvom postali nepogrešljiv pripomoček in ne bodo več predstavljali prestižnih dobrin, saj jim bodo ti navsezadnje lahko pomagali pri poslu, npr. prodaji kmetijskih izdelkov.

Raziskava, ki jo je izvedlo podjetje Lenovo, je pokazala, da med glavne vzroke za nakup računalnika ruralno prebivalstvo uvršča zabavo, izobraževanje otrok in kmetijske informacije. Zato je Lenovo razvil 3 vrste računalnikov, ki bodo zadovoljili te potrebe.

Lenovo se zaveda potenciala ruralnih potrošnikov, zato se je povezal s kitajskim mobilnim operaterjem China Telecom, s katerim bosta potrošnikom zagotovila enoletno brezplačno uporabo online filmov in telenovel. Podobno bodo za otroke na voljo brezplačne online izobraževalne vsebine. Lenovo pa se je povezal tudi s kitajskim ministrstvom za kmetijstvo, ki bo uporabnikom omogočilo brezplačen dostop do vladnih informacijskih baz s področja kmetijstva in lokalnih trgov.

Ker ruralne razmere zahtevajo drugačen pristop, je Lenovo povečal energetsko varčnost izdelkov, ki so namenjeni temu trgu, za 30-50%. Hkrati so izdelki bolj odporni na nihanja električne napetosti in vlago. Lenovo pričakuje, da bodo prodaja ruralnim potrošnikom letos na Kitajskem predstavljala 30% prodaje namiznih računalnikov in 5-10% prodaje prenosnikov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več