Računalništvo, telefonija
12.10.2018 08:09
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo ponovno številka ena

Osebni računalniki Lenovo so med uporabniki najbolj priljubljeni.
Osebni računalniki Lenovo so med uporabniki najbolj priljubljeni.

Na spletu še vedno odmeva nedavna raziskava, ki so jo opravili raziskovalci priznanih analitskih podjetji Gartner in IDC na področju osebnih računalnikov. Ta je namreč pokazala, da se je prodaja osebnih računalnikov po kar šestih letih ponovno začela povečevati. Od leta 2012 so namreč proizvajalci osebnih računalnikov beležili upad povpraševanja, v primerjavi z enakim obdobjem lani pa se je povpraševanje po teh napravah povečalo za 2,7 odstotka.

Kot kaže uporabniki osebnih računalnikov zdaleč najbolj zaupajo blagovni znamki Lenovo, saj je ponovno prevzela prvo mesto med proizvajalci osebnih računalnikov na svetu. To se je zgodilo v tretjem četrtletju letošnjega leta, s tem pa je kitajski proizvajalec prehitel tako HP in Dell, podjetje Apple pa zaseda “šele” četrto mesto. Strokovnjaki so prepričani, da je podjetje Lenovo ponovno vodilni proizvajalec predvsem na račun pripojitve podjetja Fujitsu, pametnejše prodajne strategije, nadvse kakovostnih in inovativnih izdelkov ter pozitivnega trenda na trgu prodaje računalnikov.

Pri tem pa je treba omeniti še podjetje Microsoft. Nedavna raziskava opravljena s strani podjetja Gartner je namreč pokazala, da se je podjetje Microsoft po številu prodanih osebnih računalnikov prvič znašlo na lestvici in je v Združenih državah Amerike med petimi najuspešnejšimi prodajalci osebnih računalnikov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več