Računalništvo, telefonija
08.11.2016 06:01

Deli z drugimi:

Share

Lenovo predstavlja novi Moto M telefon – tukaj je vse kar je o njem znanega do tega trenutka

Lenovo predstavlja novi Moto M telefon - tukaj je vse kar je o njem znanega do tega trenutka
Lenovo predstavlja novi Moto M telefon - tukaj je vse kar je o njem znanega do tega trenutka

Lenovo bo po vsej verjetnosti in glede na zadnje napovedi danes predstavil pametni telefon Moto M. Do tega trenutka so na dan prišle številne podrobnosti o dizajnu naprave ter njenih specifikacijah, privrženci Lenova pa napovedujejo kakovosten in predvsem konkurenčen pametni telefon vsem najboljšim na tržišču. Poleg Motorola Moto M telefona, Lenovo načrtuje izid Lenovo P2 telefona. S pomočjo portala Gadgets360 smo za vas pripravili nekaj najbolj aktualnih novic o novem Moto M pametnem telefonu.

Cena naprave še ni čisto natančno znana, vendar govorice namigujejo, da naj bi se ta gibala nekje okrog preračunanih 295 eur (to seveda ni cena s katero se bomo srečevali v Evropi). Moto M bi naj bil na voljo v dveh različnih variantah kar se tiče pomnilniške kapacitete, kljub vsemu pa informacij o tem, ali je izpostavljena cena zgolj osnova, ali morda najvišja cena naprave, še ni.

Dizajn Motorola Moto M telefona ni tako nepoznan, saj sta recimo portala PayfulDroid in Weibo pred kratkim objavila fotografije naprave (na sliki). Informacije, ki so pricurljale v javnost nakazujejo, da bo Motorola Moto M telefon mogoče dobiti v zlati in srebrni barvi.

Zadnja kamera, ki je že standardno za Motoroline naprave v obliki kapsule, ostaja nespremenjena, medtem ko ji družbo na zadnji strani telefona dela čitalec prstnih odtisov. Moto M ne vsebuje gumba “Domov”, navigacijske tipke pa naj bi prav tako bile integrirane direktno na ekran. Gumba za glasnost in vklapljanje/izklapljanje sta pozicionirana na levem robu naprave, Moto M pa po novem ponuja novo zvočno izkušnjo, in sicer je opremljen z “dual speaker” sistemom na dnu telefona.

Specifikacije Motorola Moto M telefona so ustvarjalci dolgo časa dokaj uspešno skrivali pred lačnimi očmi javnosti, vendar so tako kot druge podrobnosti enostavno morale priti na plano. Govorice so bile takšne in drugačne, kar je seveda po vprašaj postavljalo komu verjeti in kdo zgolj špekulira. Motorola Moto M telefon bo opremljen s 13,97-centimetrskim “full-HD” (1080×1920) ekranom in 2.2GHz MediaTek Helio P15 octa-core procesorjem, ki bo poganjal Moto M. Ta ponuja 4GB RAM-a in 32GB/64GB pomnilniškega prostora.

Če se nekoliko ustavimo pri kameri, lahko vidimo 16MP kamero z možnostjo bliskavice in PDAF tehnologijo. Spredaj pa Moto M ponuja 8MP kamero za delanje najboljših sebkov in seveda “video-chat” funkcijo. 3050mAh baterija omogoča hitro polnjenje, česar bodo veseli predvsem vsi tisti, ki ste navajeni, da vam polnjenje vašega telefona vzame dolgo časa. Pričakuje se operacijski sistem Android 6.0 Marshmallow, ki bo že v samem začetku opremljen z prednaloženimi MIcrosoftovimi aplikacijami kot so Skype, Office in OneDrive. Za konec naj povemo še to, da naj bi Moto M bil “nekoliko vodoodporen”, saj naj bi nano- tehnologija zaščitila Moto M pred nepričakovanimi pljuski ali rahlim dežjem.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več