Računalništvo, telefonija
03.10.2009 08:32

Deli z drugimi:

Share

Lenovo z izboljšano uporabniško izkušnjo v Windows 7

Lenovo osvaja ruralni trg
Lenovo osvaja ruralni trg

Podjetje Lenovo je predstavilo program Windows 7 Lenovo Enhanced Experience, v okviru katerega bodo predstavili vrsto certificiranih tehnologij in rešitev, ki bodo uporabnikom operacijskega sistema Windows 7 še izboljšale uporabniško izkušnjo. Vrsta lastnosti, orodij ter optimizacij bo izboljšala zmogljivosti sistema ter njegovo odzivnost na računalnikih Lenovo.

Program Lenovo Enhanced Experience je rezultat sodelovanja med podjetjema Lenovo in Microsoft, ki nameravata ponuditi ne le odlično delujoče računalnike z operacijskim sistemom Windows 7, temveč tudi vrsto izboljšav, ki bodo v pomoč poslovnim uporabnikom različic operacijskega sistema Windows 7.

Prva v vrsti izboljšav je seveda optimizacija zmogljivosti, pri čemer so Lenovo strokovnjaki dosegli, da se njihovi računalniki zaženejo bistveno hitreje kot konkurenčni računalniki z identičnimi konfiguracijami. Izbrani modeli računalnikov Think PC tako operacijski sistem Windows 7 naložijo do 56 odstotkov hitreje kot operacijska sistema Windows XP ali Windows Vista, hitrejši pa je tudi izklop računalnika, ki po novem zahteva vsega 5 sekund. Izboljšana je tudi cela vrsta multimedijskih funkcij, Lenovo inženirji pa so dodali še orodja za enostavno vzdrževanje računalnikov Idea PC. Izboljšave so na voljo tudi na prenosnih računalnikih in tako še nadgrajujejo zmogljive tehnologije ThinkVantage.

Izboljšave računalnikov Idea PC

Nove tehnologije ne bodo izboljšale zgolj delovanja poslovnih računalnikov Think PC, temveč bodo na voljo tudi kupcem sistemov Idea PC. Zagon Windows 7 na sistemih Idea PC bo tako hitrejši za tretjino, polovico krajši pa bo tudi čas izklopa. Računalniki Idea PC bodo tako že pripravljeni za delo, medtem ko bodo njihovi konkurentje še vedno nalagali konfiguracijo računalnika in opravljali osnovna opravila pred končnim zagonom (inicializacija protivirusnega programa …).

Občutno izboljšane so tudi multimedijske zmogljivosti novih računalnikov, saj so le-ti opremljeni s strojnim grafičnim dekodirnikom bogatih video vsebin in tako bistveno razbremenijo osrednji procesor.

Velik pomen uporabniki pripisujejo tudi enostavnosti upravljanja in preprostosti vzdrževanja svojih računalnikov. Rešitve, kot sta Lenovo OneKey Rescue System 7.0 ter Lenovo Rescue System 3.0 omogočajo do dvakrat hitrejšo izdelavo in obnovo podatkov iz varnostnih kopij, opremljene pa so z izboljšano protivirusno zaščito ter dodatnimi sistemskimi varnostnimi funkcijami.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več