Računalništvo, telefonija
29.12.2017 12:00

Deli z drugimi:

Share

Letos se poslavlja…

Leto 2017 si bomo zapomnili tudi po tem, da nas bodo nekateri izdelki in storitve iz digitalnega sveta zapustili za vedno.
Poslavljajo se kar znamenite naprave in storitve
Poslavljajo se kar znamenite naprave in storitve

1. 3D TV

Tako Samsung kot Sony, dva velikana, sta se odločila, da ne bosta več proizvajala 3D televiziji, vsaj do nadaljnjega.

2. Kinect

Znamenita Microsoftova kamera za Xbox, Kinect se poslavlja, saj se bo Microsoft usmeril v VR oziroma virtualno realnost.

3. Adobe Lightroom

Tudi podjetje Adobe, bolj znano po svojem Flash playerju, bo tokrat ukinilo enega izmed svojih programov Lightroom, saj želi, da uporabniki naložimo svoje projekte k njim v oblak.

4. AIM

Popularna aplikacija za klepetanje, še vse pred Skypom in ostalimi, vse od leta 1997 se od nas tokrat poslavlja za vedno.

5. MP3 predvajalniki

Apple se je tokrat odločil, da svoje linije iPod-ov in podobnih “samo” MP3 izdelkov ne bo več izdeloval, tako smo tudi pri tem podjetju dočakali konec ene izmed njegovih tržnih niš.

6. Google “Kalorije”

Večina uporabnikov se sploh ni zavedala, da Google ponuja to možnost, vendar, če smo v Google Zemljevidih se napotili do kakšne iskane lokacije peš, nam je ta prikazala, kolikor kalorij smo za to porabili.

7. Chatboti

Nekaj tako popularnega kot so samostojni roboti za pogovarjanje, ki bazirajo na umetni inteligenci (AI), se je tokrat podjetje Facebook odločilo, da jih izključi iz njegove vsakdanje uporabe.

8. Windows 10 Mobile

Prav tako se je podjetje Microsoft odločilo, da operacijski sistem Windows 10 Mobile ni več popularen in je zastarel, zato bo prenehal z njegovo uporabo. Tako naj bi za vselej preklopili na odprtokodni operacijski sistem Android.

9. Slikar

Tudi pri programu Slikar za Windowse, se je Microsoft odločil, da naj uporabniki rajši preklopijo na drugačne programe, vendar se je po borbi le obdržal. Le čas bo povedal, za kako dolgo še.

10. Priključek za slušalke

Kot se je Apple odločil za svoj iPhone, tudi večina drugih podjetjih strmi k temu, da bi ustvarili brezžične slušalke in do končno vsi uporabniki ostali brez tega tako pomembnega priključka. Tudi tu bo le čas povedal, kako dolgo še, preden pride do te spremembe.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več