Računalništvo, telefonija
04.05.2015 13:12

Deli z drugimi:

Share

LG G4: Najbolj ambiciozno zastavljen pametni telefon do sedaj

LG vabi kupce, naj vidijo in občutijo, kako odličen je LG G4.
LG G4: Najbolj ambiciozno zastavljen pametni telefon do sedaj
LG G4: Najbolj ambiciozno zastavljen pametni telefon do sedaj

Pred kratkim je LG Electronics na dogodkih v New Yorku, Londonu, Parizu, Singapurju in Seulu predstavil težko pričakovan pametni telefon LG G4. Približno 1000 gostov po celem svetu se je zbralo, da bi preizkusilo nov vrhunski model, naslednika LG G3, ki je presegel vsa pričakovanja glede prodaje in prejetih nagrad. Med prvimi uporabniki G4 bo 4000 oseb, ki sodelujejo v največji akciji preizkušanja telefona podjetja LG Electronics.

Telefon LG G4 je sinonim udobne elegance in odlične vizualne ter uporabniške izkušnje, ki na prvo mesto postavlja uporabnika. Telefon se pohvali z inovativnim fotoaparatom z odprtino leče F 1.8, kar omogoča, da do senzorja dostopa 80% več svetlobe kot pri LG G3. Tudi zaslon IPS Quantum je v vseh pogledih boljši kot zaslon G3. Telefon upošteva človeški faktor, kar je razvidno v ukrivljenem zunanjem videzu in uporabniškemu vmesniku.

»Uresničujemo našo obljubo »inovacij za boljše življenje« z modnim, vrhunskim pametnim telefonom, katerega poslanstvo je zadovoljiti potrebe uporabnika in ponuditi uravnoteženo uporabniško izkušnjo in ne tekmovanje z najboljšimi tehničnimi specifikacijami,« je povedal Juno Cho, predsednik in CEO LG Electronics Communications Company. »Uporabniku želimo ponuditi napravo, ki izpolnjuje njegove potrebe s pomočjo tehnologij, ki so ustvarjene v ta namen. Glede na zasnovo fotoaparata, zaslona in uporabniške izkušnje, je to najbolj ambiciozno zastavljen pametni telefon, ki smo ga ustvarili do sedaj.«

Udoben in eleganten design

Posebno pozornost je LG namenil uporabljenim materialom. G4 bo mogoče kupiti v usnjeni različici, z zadnjim pokrovom v ročno izdelani usnjeni preobleki, v šestih čudovitih barvah. Usnje je obdelano s tradicionalnim procesom. Uporabljene barve so v toplih tonih in dajejo naraven videz in se s časom in uporabo spreminjajo. Najpomembnejše pa je, da je postopek barvanja okolju prijazen in je mogoče usnje reciklirati, saj pri postopku niso uporabljene umetne kemikalije. Telefon bo na voljo tudi v različicah z bleščeče belim pokrovom s 3D vzorci, sivim pokrovom v videzu kovane kovine ter lesketajočim zlatim pokrovom.

Z rahlo ukrivljenostjo prinaša G4 val svežine med ravne, kovinske telefone, ki so postali standard v industriji mobilnih tehnologij. Krivina pa ne pomeni le lepši videz in bolj udoben ter varen oprijem, temveč tudi omogoča, da je telefon ob padcih na sprednjo stran 20% bolj vzdržljiv.

Zunanji videz se odseva tudi v uporabniškem vmesniku z enostavno, naravno intuitivno grafiko. Barve so bolj živahne in ikone imajo zaokrožene robove, ki se skladajo z rahlo ukrivljeno obliko telefona. Poleg tega omogoča telefon samodejno prilagajanje barv ozadja in pisave glede na sliko domačega zaslona, ki jo izbere uporabnik.

Odlična vizualna izkušnja

LG je zasnoval fotoaparat 16 MP za fotografiranje tudi v nekoliko slabših pogojih osvetljave. Modul kamere ima odprtino F 1.8, kar omogoča, da senzor doseže kar 80% več svetlobe. Fotografiranje ob slabši osvetljavi je dodatno izpopolnjeno z OIS 2.0, ki se lahko pohvali s podvojenimi zmogljivostmi OIS+. Razpon stabilizacije slike je povečan za eno do dve stopinji na oseh X in Y, dodana pa je tudi tretja os stabilizacije.

Novost, ki jo prinaša LG G4, je izbira ročne nastavitve parametrov fotoaparata, ki fotografom ponuja široke možnosti umetniškega izražanja. Uravnavati je mogoče izostritev, hitrost zaklopa, občutljivost (ISO), kompenzacijo osvetlitve in nastavitev beline. Fotografije je mogoče shraniti tudi v raw formatu, kar omogoča natančno urejanje fotografij in ohranjanje vseh podrobnosti.

Napredni fotoaparat dopolnjuje senzor barvnega spektra (Color Spectrum Sensor – CSS). Senzor povečuje natančnost barv na fotografiji tako, da izmeri RGB vrednosti svetlobe v prostoru in infra rdečo svetlobo, ki odseva od predmetov. CSS uporabi te informacije, da prilagodi nastavitev beline in ton bliskavice ter tako omogoči, da so posnete fotografije izjemno dober približek realni sliki. S senzorjem barvnega spektra ne bo rdeča nikdar videti kot svetlo oranžna ali bela kot bledo rumena.

Za selfije, ki si zaslužijo mesto v okvirju, je LG nov telefon opremil s sprednjim fotoaparatom z ločljivostjo 8 MP. Telefon se pohvali tudi s funkcijo »Gesture Interval Shot«, ki je posodobitev funkcije »Gesture Shoot« in dodatno omogoča štiri zaporedne posnetke v razdalji dveh sekund, kar poveča verjetnost, da ujamemo popoln posnetek v najslabših mogočih pogojih. Fotoaparat se sproži z dvakratnim odpiranjem in zapiranjem dlani v pesti pred objektivom.

LG G4 je prvi telefon, ki uporablja nov 5,5 inčni zaslon IPS Quantum, ki se lahko pohvali z 20% bolj natančnim reproduciranjem barv, 25% izboljšanjem svetlobe in 50% večjimi kontrasti. Je tudi prvi Quad HD zaslon, ki se ponaša s tehnologijo »Advanced In-Cell Touch« (AIT), ki združuje LCD in senzor dotika v eno samo plast, kar omogoča boljše reproduciranje barv in občutljivost na dotik. Zaslon je kalibriran za DCI (Digital Camera Initiatives) – standard za izražanje barv, ki ga uporabljajo najboljši Hollywoodski studii.


Moč in zmogljivost

LG G4 je opremljen z visoko zmogljivo in odstranljivo baterijo 3.000 mAh, kar je redka lastnost vrhunskih telefonov v današnjem času. V kombinaciji z ugodnostmi, ki jih prinaša hiter, a energetsko varčen procesor Qualcomm Snapdragon TM 808 z X10 LTE, baterija G4 nima težav vzdržati ob normalni uporabi tekom celega dneva. Ocenjuje se, da LG G4 ob enaki kapaciteti baterije vzdrži 20% več časa kot LG G3.

Na prestavitvi G4 v New Yorku je Dr.Paul E.Jacobs, izvršni predsednik podjetja Qualcomm International povedal: »LG in Qualcomm Technologies tesno sodelujeta že od začetnih faz razvoja LG G4, kajti le tako je bilo mogoče prilagoditi tehnologije in omogočiti veliko število unikatnih lastnosti, ki jih ima LG G4. LG G4, ki je rezultat našega sodelovanja, je odličen primer, kako se najboljše tehnologije združijo s ciljem zadovoljitve potreb uporabnika.«

Uporabniška izkušnja po meri človeka

LG G4 je prvi telefon, ki se ponaša z UX 4.0, ki je enostavnejša, še bolj intuitivna in še bolje razume potrebe vsakega uporabnika ter se na to posledično primerno odziva. Odstranjeni so odvečni koraki in na voljo je več možnosti nastavitev za napredne uporabnike.

  • Funkcija »Quick Shot« omogoča, da uporabnik fotografira, brez da bi odprl aplikacijo fotoaparata tako, da dvakrat klikne zadnjo tipko telefona, ko je zaslon ugasnjen. LG G4 ima tudi izjemno hiter čas zagona fotoaparata – samo šest desetink sekunde.
  • Nova galerija omogoča izjemno hitro brskanje med tisočimi fotografijami in ogled fotografij na časovnici. Funkcija »Memories« samodejno organizira fotografije in posnetke v foto-albume dogodkov glede na čas in lokacijo, kjer so bile posnete, brez potrebe, da jih naložite na oblak.
  • Funkcija »Event Pocket« omogoča uporabniku, da naredi enoten koledar tako, da povleče in izpusti sestanke in aktivnosti iz več koledarjev in socialnih medijev. Po začetni nastavitvi ni več potrebe preverjanja več koledarjev.
  • Izboljšana funkcija »Smart Notice« ponuja še bolj prilagojena obvestila glede vremena, potovanja in še več. Analizira navade uporabnika, kot na primer način prevoza do dela, kar omogoča funkciji Smart Notice, da izda prilagojeno obvestilo kot na primer: »Ne pozabi dežnika za pot do podzemne železnice!«
  • Funkcija »Quick Help« omogoča uporabniku, da v aplikaciji »Smart Notice« išče med hitrimi odgovori glede uporabe LG G4. Quick Help omogoča vodenje uporabnika po nastavitvah in celo razporedi klic do centra za pomoč uporabnikom.

Da bi izboljšal uporabniško izkušnjo G4, je LG poiskal tudi zunanja partnerstva. Ob nakupu telefona je naložen Google Office. Poleg tega dobijo uporabniki na Google Drive dodatnih 100 GB brezplačnega prostora za dve leti. S funkcijo »MirrorLink« pa bodo lastniki avtomobilov blagovne znamke Volkswagen imeli na voljo različico vmesnika, ki bo prilagojen avtomobilu in bo omogočal popolno povezavo s kontakti, navigacijo in glasbo na telefonu.

Tehnične specifikacije:

■ Procesor: Qualcomm® Snapdragon™ 808 z X10 LTE

■ Zaslon: 5.5’’ (13,97 cm) Quad HD IPS Quantum (2560 x 1440, 538ppi)

■ Spomin: 32GB eMMC ROM, 3GB LPDDR3 RAM / reža za microSD

■ Fotoaparat: Zadnji 16MP z odprtino F1.8 / OIS 2.0 / Sprednji 8MP

■ Baterija: 3,000mAh (odstranljiva)

■ Operacijski sistem: Android 5.1 Lollipop

■ Dimenzije: 148,9 x 76,1 x 6,3 – 9,8mm

■ Teža: 155g

■ Omrežje: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)

■ Povezovanje: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1LE / NFC / USB 2.0

■ Ostalo: Funkcije Manual Mode / Gesture Interval Shot / Quick Shot

*Specifikacije se spreminjajo glede na trg.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več