Računalništvo, telefonija
19.10.2018 07:52

Deli z drugimi:

Share

Lyft z nenavadnim naročniškim razmerjem, ki bi lahko korenito spremenil vožnjo s taksiji!

Za mesečno plačilo v višini preračunanih 260 evrov bodo uporabniki prejeli 30 »brezplačnih« voženj vrednosti do preračunanih 13 evrov na vožnjo.
Za mesečno plačilo v višini preračunanih 260 evrov bodo uporabniki prejeli 30 »brezplačnih« voženj vrednosti do preračunanih 13 evrov na vožnjo.

Čeprav je podjetje Lyft pri nas relativno slabo poznano, so njegove storitve v Združenih državah Amerike že zelo razširjene. Lyft predstavlja resno konkurenco podjetju Uber, eden izmed njegovih najpomembnejših ciljev pa je ponuditi svoje storitve predvsem prebivalcem v ruralnih delih Amerike, ki so bili do tega trenutka nekoliko zapostavljeni s strani tovrstnih ponudnikov. Z novim naročniškim razmerjem pa pri podjetju Lyft upajo, da bodo tako konkurenčnemu podjetju Uber kot tudi klasičnim taksi službam zadali zelo boleč udarec, ki se bo poznal predvsem v znatno manjših prihodkih.

Podjetje Lyft je namreč uradno najavilo splošno razpoložljivost mesečne naročnine »All-Access Plan«, kar pomeni, da je ta na voljo skoraj povsod na ozemlju Združenih držav Amerike. Nova mesečna naročnina bo zagotovo prišla v poštev tistim, ki se veliko vozijo s taksiji, saj bodo ti za mesečno plačilo v višini preračunanih 260 evrov prejeli 30 »brezplačnih« voženj vrednosti do preračunanih 13 evrov na vožnjo. Presežek bodo morali uporabniki odšteti z lastnega žepa, bodo pa dobili pet odstotni popust pri naslednji vožnji. Na ta način bi lahko uporabniki privarčevali do 59 odstotkov denarja mesečno.

Nova storitev oziroma mesečna naročnina podjetja Lyft bo seveda prišla v poštev tistim, ki se mesečno pogosoto vozijo s taksiji in za prevoz v eno smer odštejejo med preračunanimi 8,6 evri in preračunanimi 13 evri. Ker so uporabniki tovrstnih storitev novo zamisel podjetja Lyft sprejeli z veliko mero navdušenja, je sedaj po vsej verjetnosti le še vprašanje časa, kdaj se bodo za tovrstni prijem odločili tudi pri konkurenci, saj se bojijo, da bodo zaradi nove iniciative od precejšen zaslužek.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808