Računalništvo, telefonija
01.06.2018 12:56
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft končno premagal Google

Microsoft končno premagal Google
Microsoft končno premagal Google

Podjetje Microsoft že kar nekaj časa z inovativnimi rešitvami in izdelki niza uspeh za uspehom, zato ne preseneča, da pridobiva tudi na tržni vrednosti. Njegovo poslovanje je bilo v zadnjem času tako dobro, da je po tržni vrednosti po treh letih premagal celo podjetje Google oziroma matično družbo Alphabet in se s tem zavihtel na tretje mesto. Po tržni vrednosti pred podjetjem Microsoft najdemo le še podjetji Apple in Amazon.

Tržna vrednost podjetja Microsoft se trenutno giblje okrog preračunanih 642 milijard evrov, medtem ko je tržna vrednost podjetja Google »le« okrog preračunanih 634 milijard evrov. Pri tem velja še omeniti, da je Google Microsoft prehitel leta 2012. sedaj pa ima računalniški gigant odlično priložnost, da se po tržni vrednosti približa vodilnima podjetjema, Applu in Amazonu. Pri tem je zanimivo to, da je kar 60 odstotkov vrednosti Appla (preračunanih 790 milijard evrov) rezultat prodaje telefonov iPhone, medtem ko je poslovanje Microsofta precej bolj uravnoteženo.

Okrog 35 odstotkov tržne vrednosti Microsoftu prispevajo oddelki Windows, Surface in Gaming, 30 odstotkov gre pripisati poslovanju, povezanemu z računalništvom v oblaku, medtem ko je za preostalo tržno vrednost odgovoren pisarniški paket Office s povezanimi storitvami. Največji potencial v prihodnosti pa ima seveda oddelek računalništva v oblaku, pri čemer so strokovnjaki celo prepričani, da bi se lahko njegova vrednost v naslednjih nekaj letih podvojila.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več