Računalništvo, telefonija
06.05.2016 12:35
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft obeta revolucijo na področju zaslonov na dotik

Tehnologija Microsoft Pre-Touch bo zagotovo pripomogla k precej boljši uporabniški izkušnji.
Tehnologija Microsoft Pre-Touch bo zagotovo pripomogla k precej boljši uporabniški izkušnji.

Zasluge za zadnjo manjšo revolucijo na področju na dotik občutljivih zaslonov gre pripisati podjetju Apple, saj je uvedlo tehnologijo 3D-Touch. Ta omogoča, da zaslon na dotik prepozna tudi, kako močno uporabnik pritiska nanj in temu ustrezno prilagodi delovanje mobilnega telefona. To lastnost so mnogi programerji s pridom izkoristili za pripravo programov, ki zaslon prelevijo celo v tehtnico. Naslednjo večjo revolucijo na tem področju pa tokrat obljubljajo pri podjetju Microsoft.

Inženirji podjetja Microsoft so namreč pripravili tehnologijo, imenovano Pre-Touch, s katero zasloni zaznajo dotik, še preden se ga sploh dotaknemo. Tehnologija Pre-Touch bolje zaznava gibanje rok okoli zaslona in lahko celo »oceni«, kje se ga bo uporabnik dotaknil, še preden se to dejansko zgodi. To v praksi pomeni, da se bodo uporabniku različni meniji pojavili, še preden se bo dotaknil zaslona, kar bo zagotovo pripomoglo k precej boljši uporabniški izkušnji.

Ker je Microsoftova tehnologija Pre-Touch še vedno v razvojni fazi, je trenutno težko napovedati, kdaj bo na voljo za uporabnike mobilnih naprav. Kako je videti v praksi, pa si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi bit.ly/Microsoft-Pre-Touch.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901