Računalništvo, telefonija
25.07.2019 06:34
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Miniaturni roboti, ki se samodejno povežejo v precej večji stroj

Ključna prednost modularnih robotov je v tem, da so precej bolj fleksibilni in prilagodljivi v primerjavi s klasičnimi roboti.
Ključna prednost modularnih robotov je v tem, da so precej bolj fleksibilni in prilagodljivi v primerjavi s klasičnimi roboti.

Robotika je v zadnjih nekaj letih močno napredovala in dobiva nove razsežnosti, ki bodo nedvomno poenostavile naša vsakdanja opravila in naše življenje. To so s pripravo nadvse zanimivega robota ponovno dokazali raziskovalci univerze iz Pensilvanije (University of Pennsylvania). Ti so namreč v okviru projekta ModLab razvili miniaturnega robota z oznako SMORES-EP, ki je opremljen s koleščki, ki mu omogočajo gibanje v vseh smereh, hkrati pa imajo možnost medsebojnega izmenjevanja sporočil.

Ker je vsak modul robotov opremljen s štirimi konektorji, to pomeni, da se lahko dva robota povežeta v kar 17 različnih kombinacij. To dejansko omogoča, da se večje število enot poveže skupaj v večjega in bolj kompleksnega robota. Pri tem je seveda zelo pomembnem način, kako se roboti povežejo in razdelijo, saj je le s pravilnim razvrščenem naprav mogoče ustvariti precej bolj kompleksnega robota.

Ključna prednost modularnih robotov je v tem, da so precej bolj fleksibilni in prilagodljivi v primerjavi s klasičnimi roboti. To posledično pomeni, da se lahko samodejno popravijo v primeru poškodbe in da se lahko znajdejo v praktično kateremkoli okolju. Ti roboti bi zato lahko še kako prišli prav v primeru reševanja poškodovanih posameznikom med večjimi ekološkimi nesrečami ali pri nudenju pomoči starejšim ljudem.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888