Računalništvo, telefonija
25.04.2019 06:25
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Miniaturni žepni računalnik, ki prepriča

Miniaturni žepni računalnik Chuwi lahko uporabljamo praktično povsod.
Miniaturni žepni računalnik Chuwi lahko uporabljamo praktično povsod.

Pametni mobilni telefoni po zmogljivosti postajajo vse bolj primerljivi z osebnimi računalniki, a kljub temu še niso primerni za zahtevnejša opravila. Ker pa klasični prenosni računalniki niso primerni za potovanja z avtobusom, avtomobilom in drugimi prevoznimi sredstvi, so se pri kitajskem podjetju Chuwi odločili za pripravo svojevrstnega miniaturnega žepnega računalnika. Gre za nadvse kompakten prenosni računalnik z nameščenim mobilnim operacijskim sistemom Windows 10, ki je opremljen z zaslonom s komaj 20,3-centimetrsko oziroma 8-palčno diagonalo. Zaslon je občutljiv na dotik, ponuja izris slik z ločljivostjo do 1.920 x 1.200 in je celo vrtljiv za 360 stopinj, kar ga “spremeni” v tablico.

Miniaturni prenosni računalnik Chuwi MiniBook je kljub kompaktni obliki precej zmogljiv, saj temelji na osnovi Intelovih procesorjev družine Gemini Lake, pri čemer imajo kupci na izbiro dvojedrni procesor Celeron N4000 in štirijedrni procesor Celeron N4100. Preostala strojna oprema obsega še 4 oziroma 8 gigabajtov sistemskega pomnilnika LPDDR3 (odvisno od različice) in vgrajeni pogon Solid State, kapacitete 64 gigabajtov oziroma 128 gigabajtov. Ponujeni prostor lahko po potrebi razširimo tako z uporabo hitrih pomnilniških medijev z vmesnikom M.2 ali klasičnih pomnilniških kartic vrste microSD.

Za povezovanje z zunanjimi napravami so na voljo vmesniki USB-C, USB 3.0 in USB 2.0 ter priključki mini HDMI ter 3,5-milimetrski priključek za slušalke. TNa voljo sta še še zvočnika moči dveh vatov, podpora za hitro mobilno omrežje 4G/LTE in bralnik prstnih odtisov. Vgrajena baterija zmogljivosti 3.500 miliamper ur pa zadošča za okoli štiri ure avtonomije. Podjetje Chuvi bo miniaturni prenosni računalnik MiniBook ponudilo v prodajo še pred poletjem.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več