Računalništvo, telefonija
31.03.2015 16:33

Deli z drugimi:

Share

Mobilne naprave kmalu le še magnetnimi povezavami?

Ključna prednost magnetnega priklopa slušalk podjetja Magzeta je preprečitev poškodb slušalk ali mobilne naprave zaradi nepredvidljivih gibov.
Ključna prednost magnetnega priklopa slušalk podjetja Magzeta je preprečitev poškodb slušalk ali mobilne naprave zaradi nepredvidljivih gibov.

Na spletnem portalu Kickstarter se je pojavil nov projekt namenjen mobilnim napravam, ki naj bi za vedno odpravil težave, povezane s slušalkami. Zanesenjaki start-up podjetja Magzeta so namreč pripravili namenski vmesnik, preko katerega lahko zelo enostavno in hitro priklopimo slušalke v pametni mobilni telefon in tablični računalnik. Novost je dejansko sestavljena iz dveh delov, in sicer manjši “MAGjack“, ki ga vstavimo v vhod na mobilni napravi, medtem ko drugi del “MAGkap” priključimo kar neposredno na slušalke.

Ključna prednost magnetnega priklopa slušalk podjetja Magzeta je preprečitev poškodb slušalk ali mobilne naprave zaradi nepredvidljivih gibov. Marsikateremu uporabniku mobilne naprave se namreč lahko zgodi, da zaradi manjše neprevidnosti skupaj s kablom slušalk za seboj potegne bodisi pametni mobilni telefon bodisi tablico ali računalnik, vse skupaj pa se lahko konča z uničeno napravo ali slušalkami. Čeprav je zamisel podjetja Magzeta o uporabi magnetne »povezave« v osnovi dobra, je potreben zagonski kapital izjemno visok, saj mora podjetje skupno zbrati kar preračunanih 276 tisoč evrov.

Inovatorji podjetja Magzeta pri tem obljubljajo, da njihov novi izdelek ne bo vplival na delovanje gumbov na kablu slušalk ali na mikrofon na njih, kakovost zvoka pa naj bi ostala nespremenjena. Več o nadvse zanimivem projektu pa je na voljo na naslovu bit.ly/Magzeta-Slusalke.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več