Računalništvo, telefonija
07.07.2009 10:40
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mobilno video oddajanje v živo?

Live video streaming za mobilne napreva!
Live video streaming za mobilne napreva!

Predstavljamo v naših očeh revolucionarno storitev LiveCLIQ, ki omogoča prenos videa, zvoka in fotografij preko mobilnega telefona v živo direktno na splet, bodisi na matično spletno mesto Livecliq.net, oziroma na katerokoli drugo stran stran, ki ima vgrajen (»embedan«) LiveCLIQ predvajalnik. Za nekatere nič novega, za druge nebasa!

Kaj to pomeni? Snemanje, prenos na drugo napravo, upload, embead, itd.. vsi ti postopki lahko zdaj odpadejo, saj je za vse to dovolj le telefon z internetno povezavo in kamero.

Kaj to pomeni za prihodnost interneta? Kot je tudi CISCO v njihovi napovedi do leta 2013 napovedal, bo petkratno povečanje globalnega IP prometa slonelo predvsem na množenju video vsebin na spletu. Vse informacije, ki jih še torej niste uspeli izdati preko Facebooka ali Twitterja, jih zdaj lahko preko LiveCLIQa.

Uporabniki se na strani livecliq.net lahko združujejo v skupine in tako spremljajo vsebino, ki jih zanima, video in foto vsebine na portalu pa lahko po želji uporabnika ostanejo tudi po prenosu v živo in so tako deležni večjega števila ogledov. Uporabniki lahko te vsebine ocenjujejo, komentirajo ter delijo z ostalimi. Kanal skupine pa se lahko vgradi na katerokoli spletno stran, kjer tako postane medij, ki služi prenašanju le vsebine interesne dejavnosti skupine.

Svojim posnetkom lahko tudi določimo lokacijo (geo tagging), če naš telefon to seveda omogoča (GPS), pravtako pa je možno sunkovita integracija z raznimi socialnimi omrežji, kot so Twitter in Facebook.

Na LiveCLIQ spletni strani se lahko uporabnik registrira ter naloži aplikacijo na svoj telefon. Storitev podpira veliko število telefonov, žal pa ne vseh. Storitev je razvilo slovensko podjetje LiveCliq.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več