Računalništvo, telefonija
03.09.2018 10:49

Deli z drugimi:

Share

Motorola napada z zanimivima telefonoma One in One Power

Pametna mobilna telefona Motorola One in Motorola One Power za malo denarja ponujata veliko!
Pametna mobilna telefona Motorola One in Motorola One Power za malo denarja ponujata veliko!

Pri podjetju Motorola, ki je v lasti kitajskega podjetja Lenovo, so napovedali dva nova in zanimiva pametna mobilna telefona srednjega cenovnega razreda, ki bosta brez težav navdušila tudi nekoliko zahtevnejše uporabnike storitev mobilne telefonije. Novinca s prodajnima oznakama One in One Power temeljita na osnovi mobilne platforme Android One, ki temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android 8 Oreo. Že v nekaj tednih pa bo uporabnikom na voljo posodobitev na novi Android 9 Pie, ki bo s seboj prinesla številne izboljšave.

Motorola One

Pametni mobilni telefon Motorola One je opremljen s 15-centimetrskim oziroma 5,9-palčnim zaslonom visoke ločljivosti in razmerjem stranic 19 proti 9, razpolaga s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in ponuja 64 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov. Za zajem fotografij pa sta na voljo dva digitalna fotoaparata ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk in dveh milijonov slikovnih točk, medtem ko lahko pri opravljanju spletnih konferenc računamo na spletno kamero ločljivosti osem milijonov slikovnih točk.

Motorola One temelji na osnovi mobilnega procesorja Qualcomm Snapdragon 625, ki ima za preračunavanje podatkov na voljo kar osem procesorskih sredic ARM Cortex A53 frekvence dveh gigahercev. Za dolgo avtonomijo delovanja pa poskrbi baterija zmogljivosti 3.000 miliamper ur, ki je združljiva s tehnologijo hitrega polnjenja TurboCharger. Ta poskrbi, da z zgolj 20 minutnim polnjenjem telefonu zagotovimo do šest ur avtonomije delovanja. Za nakup novosti bo v Evropskem prostoru treba odšteti le okoli 300 evrov, kar seveda ni veliko.

Motorola One Power

Pametni mobilni telefon Motorola One Power pa je namenjen tistim, ki prisegajo na večje zaslone, saj je opremljen z zaslonom s kar 15,7-centimetrsko oziroma 6,2-palčno diagonalo, ponuja ločljivosti FHD+, razpolaga z režo in ponuja razmerje stranic 19 proti 9. Kupci bodo tu lahko izbirali med dvema modeloma, pri čemer bo šibkejši opremljen s tremi gigabajti sistemskega pomnilnika in 32 gigabajti vgrajenega prostora, zmogljivejši pa bo ponujal štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in 64 gigabajtov vgrajenega prostora.

Motorola One Power ima v primerjavi z modelom One na voljo zmogljivejši procesor, in sicer Qualcomm Snapdragon 636, ki za preračunavanje podatkov uporablja osem procesorski sredic Kryo 260 frekvence 1,8 gigahercev. Za zajem fotografij pa sta na voljo dva digitalna fotoaparata ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in osem milijonov slikovnih točk, medtem ko lahko pri opravljanju spletnih konferenc računamo na spletno kamero ločljivosti osem milijonov slikovnih točk. Tu je seveda na voljo večja baterija, in sicer zmogljivosti 5.000 miliamper ur.

Baterija pametnega mobilnega telefona Motorola One Power je prav tako opremljena s tehnologijo hitrega polnjenja, saj zgolj 15 minutno polnjenje zadošča za okoli šest ur avtonomije delovanja. Novost bo tako kot model Motorola One na voljo v oktobru, maloprodajna cena za večjo različico pa vsaj zaenkrat še ni bila razkrita.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več