Računalništvo, telefonija
18.03.2016 06:29
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mozilla z novo različico spletnega brskalnika nad lastni Firefox?

Spletni brskalnik Mozilla Servo vsaj zaenkrat obeta veliko!
Spletni brskalnik Mozilla Servo vsaj zaenkrat obeta veliko!

Organizacija Mozilla je pred kratkim predstavila zgodnjo različico spletnega brskalnika Servo, ki je presenetil mnoge poznavalce nekdaj izjemno priljubljenega brskalnika. Novi spletni brskalnik naj bi bil namreč v končni različici celo hitrejši in bolj stabilen od Firefoxa. To je sicer po eni strani smiselno, saj Firefox že dalj časa izgublja podpornike, ki se bolj kot ne odločajo za prehod na konkurenčni spletni brskalnik Google Chrome.

Spletni brskalnik Mozilla Servo je bil pripravljen v programskem jeziku Rust, njegov glavni adut pa je modularnost, saj bodo lahko uporabniki namestili le tiste komponente, ki jih potrebujejo. S tem bodo lahko uporabniki sami odločali o tem, ali želijo brskalnik za popolno izkušnjo na spletu ali hiter in varen brskalnik brez odvečne navlake. Ker pa se procesi izvajajo ločeno glede na vrsto, to izboljšuje samo stabilnost spletnega brskalnika.

Spletni brskalnik Mozilla Servo je trenutno še v zgodnji razvojni fazi in bo zagotovo minilo kar precej časa, preden bo njegova zmogljivost primerljiva s spletnim brskalnikom Google Chrome. Ko bo novost dokončno nared, pa bo na voljo za operacijske sisteme Windows, Linux in MacOS ter mobilne operacijske sisteme Android in Firefox.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667