Računalništvo, telefonija
02.03.2018 18:00

Deli z drugimi:

Share

Na ljubljanskem letališču tehnične spremembe za prijavo na let

Turkish Airlines s spremembami tudi pri nas
Turkish Airlines s spremembami tudi pri nas

Turkish Airlines je na našem največjem letališču uvedel nekatere tehnične spremembe za prijavo na let. Če smo do sedaj morali biti na letališču točni in se morali na let prijaviti (check-in) ročno na pultu, je to od februarja dalje mogoče tudi preko mobilnega telefona.

Za to spremembo se je podjetje odločilo predvsem zaradi poenotene ponudbe iz ostalih destinacij in da bi tudi izboljšali uporabniško izkušnjo. Tako je nov sistem neposredno povezan s prijavnim sistemom.

Kot dodatni razlog so navedli tudi, da bo ta sistem poenostavil in pohitril prijavo, kar bo pripomoglo k točnost odhodov letov, še posebej v času visoke sezone, ko so čakalne vrste vedno daljše.

Kako sedaj poteka prijava na let s Turkish Airlines iz Ljubljane?

Tako je od sedaj naprej možna prijava preko spletne strani turkishairlines.com, ter tudi preko mobilnih aplikacij za Android in iOS. Potnik pride na letališče s spletno potrditvijo (Online boarding pass) ali pa z mobilno potrditvijo (Mobile boarding pass).

Trenutno še samopostrežnega kioska za prijavo na let na Brniku še ni.

Zaradi sprememb je prišlo tudi do nekaj časovnih sprememb pri letih.

Z uvedbo novega sistema so pri letih letalske družbe Turkish Airlines iz Ljubljane poenotili pravila odpiranja prijave na let na letališču, zapiranje prijave na let, ter odpiranje vrat za vkrcavanje.

Tako so uvedli sledeče spremembe:

  • Prijava na let (Check-in) se na spletni strani ter mobilni aplikaciji odpre 24 ur pred odhodom letala
  • Prijava na let na letališču se prične 3 ure pred odhodom letala
  • Prijava na let se zapira 1 uro pred odhodom letala. Potniki, ki do tega časa ne bodo čakali v vrsti, na let ne bodo mogli biti sprejeti.
  • Vkrcanje (Boarding) se zaključuje 20 minut pred odhodom letala. Potniki, ki v tem času ne bodo na izhodu, na let ne bodo mogli biti sprejeti.

Čas se meri od redno objavljenega sporeda letov letalske družbe. Tako da, tudi če je napovedana zamuda leta, je potrebno upoštevati časovne okvire, kot da zamude ne bi bilo. To pravilo sicer velja za vse letalske družbe in ni specifično za Turkish Airlines.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več