Računalništvo, telefonija
19.05.2014 20:32

Deli z drugimi:

Share

Na Microsoftovem Hackatonu v Brežicah osem nagrajenih aplikacij

Microsoftovega srečanja se je udeležilo 73 razvijalcev in 11 mentorjev.
Na Microsoftovem Hackatonu v Brežicah osem nagrajenih aplikacij
Na Microsoftovem Hackatonu v Brežicah osem nagrajenih aplikacij

Tekmovanja Hackaton, ki je v organizaciji Microsoft Slovenija potekalo od 16. do 18. maja 2014 v Brežicah, se je udeležilo 73 razvijalcev in 11 mentorjev iz Slovenije ter Hrvaške. Udeležencem srečanja je uspelo razviti 25 aplikacij, ki so že v procesu potrjevanja za objavo v Microsoftovi trgovini in bodo v kratkem dostopne uporabnikom. Med 25 aplikacijami je bilo osem nagrajenih.

David Vidmar, vodja poslovanja za področje razvoja aplikativnih rešitev pri Microsoftu Slovenija: »S takšnimi srečanji, kot je bil Hackaton v Brežicah, pri Microsoftu želimo spodbujati in podpirati lokalno razvijalsko skupnost. Odličen odziv in 25 novih lokalnih aplikacij kaže na potrebo in željo razvijalcev po takšnih srečanjih. Hkrati smo v Brežicah dobili potrditev, da so platforme Windows za njih privlačne. Verjamem, da k temu prispeva tudi usmeritev Microsofta, ki želi čim bolj poenotiti izkušnjo uporabnikov na različnih napravah Windows in hkrati olajšati delo razvijalcem. S tem, ko razvijejo aplikacijo za eno od Windows naprav, na primer za telefon, jo zelo preprosto lahko prilagodijo še za tablice in računalnike.«

Hackaton v Brežicah je bil del svetovnega tekmovanja /publishwindows.com/, ki je sočasno potekalo v 28 državah po svetu, Brežice pa so bile eno izmed 13 sodelujočih evropskih mest. Tekmovanje je bilo namenjeno razvijalcem, ki so že imeli zamisel za aplikacijo za telefone, tablice in osebne računalnike Windows, rabili pa so pomoč, da svojo zamisel pripeljejo do delujoče aplikacije.

Nagrade za osem najboljši aplikacij

Avtorjem najboljših aplikacij je Microsoft Slovenija podelili štiri telefone Nokia Lumia 1520, dva telefona Nokia Lumia 620 in dve tablici DELL Venue Pro. Nagrade so bile podeljene v štirih kategorijah.

V kategoriji univerzalnih aplikacij, ki so na voljo več kot na eni platformi, sta bili nagrajeni aplikaciji »Simplicy«, ki združuje javne zbirke glasbe in pomaga pri odkrivanju in spoznavanju nove glasbe, ter »Dead Pixel«, minimalistična enodimenzionalna akcijska igra.

V kategoriji aplikacij Windows Phone so bile nagrade podeljene avtorjem treh aplikacij. Aplikacija »FunCAD« je namenjena matematičnim funkcijam in omogoča dvo- in tri dimenzionalno vizualizacijo. Aplikacija »Slovenski vrhovi« prikazuje nadgrajena resničnost slovenskih vrhov. Aplikacija »Plačaj.Me« pa omogoča fotografiranje položnice in njeno hitro plačilo.

V kategoriji Windows 8 sta si nagrado prislužili aplikaciji »ICU«, ki omogoča testiranje vida, in alternativni predvajalnik glasbe »Invisible Player.

V kategoriji inovativnega oblikovanja je nagrado prejel avtor aplikacije »Keyboarder«, ki je bila opisana kot tipkovnica na steroidih. Gre za orodje, ki je namenjeno predvsem zahtevnim uporabnikom tipkovnice, omogoča pa hitrejše tipkanje in poganjanje aplikacij.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več