Računalništvo, telefonija
08.03.2018 13:00
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na pragu električne revolucije

Na pragu električne revolucije
Na pragu električne revolucije

Robotina je eno izmed vodilnih podjetij, ki prispeva k digitalni transformaciji sveta. S 50 strokovnjaki, specializiranimi za energetsko učinkovitost in optimizacijo pametnih električnih omrežij, že 28 let razvija pametne tehnologije za elektroindustrijo. Po sedmih patentih, petih mednarodnih certifikatih in uspešno izvedenih projektih v 25 državah je Robotina, z Devidom Palčičem na čelu, tehnologiji interneta stvari in umetne inteligence dodala še tehnologijo veriženja podatkovnih blokov – in nastala je Robotinina platforma. Zgodba o uspehu se piše skorajda sama, saj je Robotina predstavila lasten kripto kovanec ROX, ki je že naprodaj v predprodaji, medtem ko se javna ponudba žetonov začne 21. marca. Ustvarjen je na obstoječi Ethereum tehnologiji veriženja podatkovnih blokov.

Naraščujoča cena elektrike

Preden je Robotina predstavila svoj kripto kovanec, je definirala probleme porabe ene izmed najbolj pomembnih oblik energije, elektrike, s katerimi se srečujemo vsi. Ne le, da je cena električne energije vedno višja, k problemu prispevajo tudi naraščujoča poraba električne energije in nestabilna električna omrežja. Na ceno elektrike pomembno vplivajo nenadzorovane porasti porabe v omrežju, kar povzroči povpraševanje po povečani proizvodnji električne energije – tudi v primeru, ko je sploh ne potrebujemo. Ko je električne energije več kot je lahko porabimo, imamo presežek, ki ga je potrebno uničiti. Enako pomembni kot presežki so primanjkljaji električne energije v omrežju, kar pomeni, da mora biti elektrika kupljena po občutno višji ceni kot običajno. Na te izzive vplivajo tudi nestabilni viri, kot so sončne in vetrne elektrarne, ki proizvajajo elektriko le v primeru ugodnega vremena, in obstoječa tehnologija, ki doslej še ni omogočila učinkovitega hranjenja večjih količin električne energije.

Znižajte svoj račun za elektriko z Robotinino platformo

Robotinina platforma na podlagi številnih najnovejših tehnologij zmanjšuje porabo električne energije in njene stroške ter optimizira delovanje celotnega električnega omrežja. Z upravljanjem naprav v gospodinjstvih ali podjetjih, ki so povezane s pametno napravo Home Energy Management System (HEMS), dinamično spreminja porabo električne energije. To počne z nadzorovanjem porabe elektrike v realnem času z izklapljanjem naprav, ko ni potrebe po tem, da delujejo, ali s priklapljanjem naprav v času najcenejše tarife. Poleg tega zbira in obdeluje podatke uporabnikov platforme in jih ponuja proizvajalcem električne energije ali upravljalcem omrežja.

Zaslužite denar s pametnim upravljanjem porabe elektrike

Z uporabo Robotinine platforme boste znižali račun za elektriko do 30 % in poskrbeli za pozitiven vpliv na okolje. Poleg tega boste lahko tudi služili denar, in sicer z omogočanjem prilagodljivosti porabe električne moči v omrežju, s sodelovanjem pri skupinskih nakupih in trgovanju z električno močjo ter z aktivnostmi na trgu platforme. Zaslužili boste lahko tudi s prodajo skupnih podatkov proizvajalcem električne energije, oglaševalcem in distributerjem električne energije, ki bodo tako lažje načrtovali količino elektrike, ki jo potrebujejo za svoje uporabnike. Elektriko boste lahko prodali najboljšemu ponudniku, ko bo v omrežju prišlo do povpraševanja po njej, ali pa se boste s skupinskimi nakupi lažje izpogajali za nižjo ceno elektrike.

Edinstvena prednost Robotinine platforme

Robotinina rešitev se od drugih razlikuje po tem, da uporablja ključne tehnologije prihodnostiinternet stvari, ki povezuje pametne naprave, tehnologijo umetne inteligence, ki poišče najboljšo rešitev za optimizacijo energije in tehnologijo veriženja podatkovnih blokov, ki s pametnimi pogodbami omogoča medsebojno sodelovanje ljudi, podjetij in skupin.

»Prvič v zgodovini se je združila odlična priložnost s tehnološkimi in družbenimi pogoji, ki so pripravljeni na to, da se udejani Robotina IoT platforma. Hkratna uporaba tehnologij IoT, UI in Blockchain bo prinesla veliko koristi tako porabnikom kot ponudnikom energije. Opolnomočeni uporabniki bodo lahko zmanjšali strošek energije in uporabljali pametna omrežja za zmanjšanje onesnaževanje okolja. Torej delujemo pametneje,« je izpostavil Devid Palčič, direktor družbe Robotina.

Pridružite se Robotina ICO in postanite del prihodnosti

Vrhunsko ekipo strokovnjakov pri Robotini tako do popolne realizacije loči le še začetek uradne prodaje, 21. marca, ki se bo zgodila na www.robotinaico.com, kripto kovanec ROX pa je že na voljo v predprodaji z 10-% popustom.

Sodelujte v električni revoluciji ter postanite del velike zgodbe, ki bo krojila prihodnost ravnanja z energijo in okoljem.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več