Računalništvo, telefonija
21.02.2018 12:11
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Na trgu kriptovalut je ponovno vroče: cene Bitcoina, Ethereuma in Rippla se ponovno vzpenjajo

Na trgu kriptovalut je ponovno vroče: cene Bitcoina, Ethereuma in Rippla se ponovno vzpenjajo
Na trgu kriptovalut je ponovno vroče: cene Bitcoina, Ethereuma in Rippla se ponovno vzpenjajo

Kdor je mislil, da je z Bitcoinom, Ethereumom, Ripplom in ostalo druščino kriptovalut konec, ko jim je cena pred nekaj tedni začela strmo padati, se je motil. Gre namreč za zelo volatilen trg, na katerem takšni padci niso nič novega, zlasti pa ne ob začetku leta. Temu pojavu smo bili namreč priča že v začetku leta 2017 in tudi leto prej. Odgovora na vprašanje zakaj do tega prihaja ni znan, ugibanja pa se trenutno vrtijo okoli kitajskega novega leta (povečana prodaja kriptovalut zaradi kupovanja daril bližnjim) in govora o reguliranju kriptovalut z državnimi zakonodajami.

Se gre za ponovno rast kriptovalut zahvaliti Južni Koreji?

Karkoli je že (bil) razlog, pa je očitno to zdaj preteklost. Cena kriptovalut je namreč začela spet rasti, za kar se gre morda zahvaliti tudi finančnim relulatorjem v Južni Koreji, ki so se odločili, da bodo dovolili “normalno” trgovanje s kriptovalutami. Pred časom so namreč napovedali, da bodo trgovanje popolnoma prepovedali, zdaj pa so se očitno nekoliko omehčali in ne bodo sprejeli tako drastičnih ukrepov. Ta novica je spodbudila tamkajšnje prebivalce, da ponovno začnejo investirati, posledično pa so začele cene kriptovalut rasti nazaj.

Seveda pa to pomeni še nekaj. Ponovna rast zanimanja za kriptovalute je ponovno obremenila kriptoborze, ki še vedno ne dohajajo sproti vseh registracij novih uporabnikov. Zaradi tega so ti postopki zelo dolgotrajni, saj uporabniki čakajo na potrditev identitete, ki je sicer obvezen korak za začetek trgovanja, tudi po mesec dni in več. Nekatere kriptoborze pa so celo zaprle svoja vrata in trenutno ne sprejemajo novih uporabnikov. Vse to so lahko velike prepreke za začetnike, ki se šele podajajo na svojo kripto pot. Z zahtevnimi in dolgotrajnimi postopki registracije lahko marsikoga že mine zanimanje, da ne govorimo o tem, da lahko cena kriptovalut v tem času precej zraste in so uporabniki zaradi malenkostnih tehnikalij ob potencialen zaslužek.

Kako najhitreje investirati v Bitcoin in Ethereum?

Obstaja pa tudi platforma, ki se s takšnimi težavami ne srečuje. To je Avatrade, ki je enostaven za uporabo, predvsem pa na njemu lahko začnete trgovati instanto. Registracija je namreč zelo hitra, postopek potrditve identifikacije, ki tukaj ni obvezen za začetek trgovanja, pa traja le kakšen dan. Platforma ima všečen uporabniški vmesnik, ki nudi dober pregled nad dogajanjem in vašim imetjem, na njej pa lahko sledite tudi najbolj uspešnim investitorjem in kopirate njihove odločitve.

Še ena dobra in pomembna stvar pa je, da so nedavno znižali višino minimalnega pologa, ki zdaj znaša 200 ameriških dolarjev. Na vrhuncu kriptomrzlice v začetku januarja, ko so se vsi želeli pridružiti igri, je ta namreč znašal že 1.000 dolarjev. Sredi januarja, ko se je začel padec cen kriptovalut je nato padel na 500 dolarjev, pred kratkim pa na 200. Ampak glede na to, da se cene Bitcoina, Ethereuma, Rippla in ostalih kriptovalut ponovno vzpenjajo, je le še vprašanje, kdaj bo se bo višina minimalnega vložka ponovno povečala. Prav zato je zdaj morda idealen čas za vse, ki bi želeli investirati, da to storijo z nizkim tveganjem. Na Avatrade se lahko registrirate tukaj in pričnete s takojšnjim trgovanjem.

(79 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.)

Če vas zanima trgovanje s kriptovalutami, se lahko na platformi Avatrade registrirate s klikom na to povezavo, več o postopku registracije pa si lahko preberete v tem članku.

OPOMBE

* AvaTrade ponuja tako vlaganje v delnice kot tudi v kriptovalute ter trgovanje s CFDji.

* Upoštevajte, da so CFD-ji zapleteni instrumenti, z visoko stopnjo tveganja, kjer je zaradi vzvoda možna hitra izguba denarja. 79 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.

* Pretekli donosi niso jamstvo za bodoče donose.

* Kriptovalute so nestanovitni instrumenti, ki lahko v zelo kratkem časovnem okviru močno nihajo in zato niso primerni za vse vlagatelje. Razen s CFD-ji trgovanje s kriptovalutami ni urejeno in ga zato ne nadzoruje noben regulativni okvir EU.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več