Računalništvo, telefonija
13.04.2018 12:00
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najbolj obiskane spletne strani so…

Najbolj obiskane spletne strani v Sloveniji
Najbolj obiskane spletne strani v Sloveniji

Vsak dan, vsako uro, bolj vsako sekundo je skoraj vsak sedmi svetovljan priklopljen na svetovni splet in išče, uporablja, gleda, potrebuje takšno ali drugačno vsebino. Kaj pa gledamo Slovenci po internetu?


1. Google.si

Na prvem mestu je še vedno Google, na katerem povprečno preživimo 5 minut na dan in ga obiščemo v povprečju 9.95-krat na dan.

2. YouTube.com

Na drugem mestu kraljuje YouTube, na katerem dnevno preživimo tudi do 8 minut na dan, obiščemo ga pa tudi do več kot 4.69-krat na dan.

3. Facebook.com

Tudi to socialno omrežje je še vedno na tretjem mestu po obiskanosti v Sloveniji. Na njem preživimo aktivnih 11 minut in ga obiščemo tudi do 4.3-krat v enem dnevu.

4. Partis.si

Pribljubljena stran za prenos več kot ne ilegalnih vsebin s spleta je tako pristala na četrtem mestu. Na spletni strani preživimo okrog 6 minut, obiščemo pa jo tudi do 6.74-krat na dan.

5. Wikipedia.org

Pa naj še kdo reče, da spletna enciklopedija ni popularna. Na njej namreč povprečen Slovenec dnevno preživi približno 4 minute, obišče pa jo okrog 3.29-krat na dan.

6. 24ur.com

To naj bi po statistiki bil najbolj popularen novičarski portal v Sloveniji, saj na njem dnevno preživimo tudi do 9 minut. Obiščemo ga pa približno “samo” 2.41-krat v enem dnevu.

7. RTVSlo.si

Takoj za 24ur, sledi še nacionalna radio-televizijska postaja RTV. Zanimivo povprečen Slovenec na njej ostane tudi do 12 minut, obišče pa jo tudi do 3.61-krat v enem dnevu.

8. Bolha.com

Tukaj pa gre za podobno stran kot je eBay, kjer se prodajajo in kupujejo vsakdanje reči, večinoma iz druge roke (rabljene). Na njej povprečno preživimo tudi do 13 minut, obiščemo jo pa kar neverjetnih 11.6-krat v enem samem dnevu.

9. Siol.net

Popularna spletna stran Telekoma Slovenije, je tako tokrat pristala na devetem mestu. Tudi na njej uporabniki preživijo okrog 11 minut dnevno, v povprečju pa jo obiščejo 3.82-krat v enem dnevu.

10. Nova24tv.si

“Nova” televizijska postaja s politično vsebino je tako pristala na desetem mestu. Uporabniki na njej ostanejo približno 5 minut, obiščejo pa jo okrog 2.86-krat na dan.

In kje smo mi? Na okrog 111. mestu. Vendar napram konkurenci, smo še kar visoko. Namreč konkurenčna stran je na kar 958. mestu v Sloveniji.

Vir podatkov: Alexa


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več