Računalništvo, telefonija
17.01.2019 18:33

Deli z drugimi:

Share

Najboljša nosljiva tehnologija CES-a 2019 (2. del)

L'Oréal
L'Oréal

V prvem delu članka smo naredili kratek sprehod med najboljšimi pametnimi urami in VR tehnologijo na letošnjem CES-u, zdaj pa je čas, da damo priložnost še nekaterim drugim produktom, ki ne spadajo med najbolj tipične primerke nosljive tehnologije.

L’Oréalova nova nosljiva naprava pomaga pri vzdrževanju zdrave kože

Po tem, ko je nekaj časa bila glavna naloga podjetja L’Oréal ta, da nas zaščiti pred sonce, je sedaj glavna prioriteta ta, da ljudje začnemo bolje skrbeti za svojo kožo, in sicer s pomočjo senzorja My Skin Track pH.

Ta “stick-on” nosljivi senzor uporablja mikrofluidno tehnologijo, preko katere meri pH raven v koži oz. natančneje v potu. S pridobljenimi informacijami pomaga pri svetovanju ob nakupu pravega produkta glede na tip kože. Trenutno je L’Oréal v fazi prototipa, nadaljuje pa tudi s testiranji, preden lahko seveda začne masovno prodajati svoj novi izdelek.

Nove inteligentne slušalke podjetja Nuheara

Nuheara je eden ključnih akterjev na področju nosljive tehnologije za ušesa. Z novimi slušalkami si želi uporabnikom omogočiti personalizacijo zvoka, ki ga sliši v različnih okoljih. Slušalke iQbuds Max so opremljene s tehnologijo EarID, ki uporabnikom omogoča, da dostopajo do lastnega sluha in si na tak način nastavijo slušalke in celoten slušni profil. Slušalke med drugim omogočajo popolno izolacijo zunanjih zvokov, baterije pa zdržijo do 32 ur neprekinjene uporabe.

Halo Sport 2 poskrbijo, da je vaša motivacija v času treninga na vrhuncu

Podjetje Halo Neuroscience se vrača, tokrat s slušalkami, ki stimulirajo uporabnikove možgane in tokrat so njihove slušalke precej bolj cenovno ugodne kot po navadi. Slušalke Halo Sport 2 so bile redizajnirane na tak način, da so sedaj manj podobne Beats slušalkam, opremljene so z novo plastjo, ki je odgovorna za stimuliranje možganov, obenem pa nudijo še Bluetooth podporo. Tisto kar pa je verjetno najbolj pomembno pa je, da nove slušalke stanejo približno 400 evrov manj kot njihove predhodnice.

Owlet Band vam omogoča, da slišite srčni utrip vašega otroka

Kot lahko vidite na sliki gre za nosljivo napravo kot je svet še ni videl. Owlet je svojo pot na področju nosljive tehnologije začel s proizvodnjo pametnih nogavičk za otroke, ki merijo raven kisika in srčni utrip. Zdaj se je odločil za produkt namenjen vsem bodočim mamicam, Owlet Band. Gre za poseben ovoj, ki spremlja položaj spanja, posluša srčni utrip otroka, avtomatsko šteje brce otroka in obvešča o popadkih. Poleg vsega tega lahko bodoče mamice posnemajo in shranijo avdio posnetek srčnega utripa in posnetek združijo z vsemi ostalimi podatki ter tako shranijo vse vitalne podatke, ki lahko služijo kot lep spomin.

Motiv Ring odslej nared za brezstično plačevanje

Motiv sicer ni predstavil novih produktov, je pa razkril nove, velike lastnosti, ki jih načrtuje za svoje pametne prstane. Ena od najpomembnejših lastnosti je gotovo brezstično NFC plačevanje. Poleg te lastnosti obstajajo še načrti za nove biometrične senzorje, ki bi preko srčnega utripa identificirali uporabnika. Obe lastnosti bi naj Motiv v svoje prstane inkorporiral v letošnjem letu.

Za leto 2020 je Motiv napovedal, da načrtuje uporabo EKG-ja v svojih prstanih in s tem bo stopil na pot Appla, Withingsa in ostalih, ki že vključujejo dotične zdravstvene meritve v svoje nosljive naprave.

Philips vam pomaga preprečiti smrčanje

Po tem, ko je Philips na lanskem CES-u predstavil izdelek SmartSleep, ki izboljšuje kakovost spanja, je za letos poskrbel z razširitvijo spalne platforme z novim senzorjem, ki se bori proti smrčanju. SmartSleep Snoring Relief Band je senzor, ki se ga nosi preko prsi, spremlja kakovost spanca in se prilagaja glede na različne položaje spanca. Pas začne vibrirati, ko se uporabnik obrne na hrbet, kar je najbolj pogosta pozicija smrčanja. Glavni cilj uporabe Philipsovega produkta je z nežnimi dražljaji spraviti uporabnika v položaj spanja na sprednji strani telesa, ali pa vsaj na boku.

Poleg zgoraj predstavljenega produkta je Philips na letošnjem CES-u predstavil novi SmartSleep Better Sleep Program, ki pomaga, da hitreje zaspimo in tudi bolj kvalitetno spimo. S pomočjo aplikacije SmartSleep Analyzer uporabnik lahko identificira težave s spanjem in pride do uporabnih rešitev, kako te težave odpraviti.

Pametni “kettlebell” za “pametnejšo” vadbo

V resnici ne gre za nosljivo napravo, temveč JaxJox pametni “kettlebell” vseeno v marsičem sovpada v sfere povezljivega fitnesa in vadbe. Tale kos uteži šteje število ponovitev in serij, prav tako pa meri čas vadbe. Poleg vsega lahko spreminjamo težo uteži, če se seveda čutimo dovolj močne, možno pa se je tudi prijaviti na spletne vadbe, kjer bo na začetku na voljo preko 40 različnih vadb.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več