Računalništvo, telefonija
01.07.2018 12:22
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljše aplikacije za delanje vrhunskih sebkov

Facetune
Facetune

Dejstvo je, da so “selfiji” oz. sebki postali eden najbolj popularnih načinov fotografiranja. Zagotovo ste že kdaj naredili kakšnega kajne? Ne glede na vse, obstajajo različne vrste sebkov, od skupinskih, individualnih, do povsem odbitih in še bi se našlo. Ne samo to, da naredimo sebek, temveč potem tudi sliko vedno malce “polepšamo” kajne? Zato pa seveda uporabljamo različne programe in aplikacije, ki morda odstranijo kakšno gubico na obrazu ali poudarijo naše lepe modre oči.

Na srečo danes obstaja malo morje kvalitetnih in predvsem raznolikih aplikacij, ki pa imajo vse v bistvu vse enak cilj – dvigniti raven lepote fotografije in posledično našo samozavest. No, ne smemo pa pozabiti, da se dvigne tudi število všečkov, ki jih prejmemo na Instagramu, Facebooku ali katerikoli drugi podobni aplikaciji. Morda jih ne zberemo toliko kot Kim Kardashian, samooklicana kraljica Instagrama, temveč vseeno dosežemo številko, ki je za naše pojme dovolj visoka. Za vas smo pripravili nekaj predlogov aplikacij, s katerimi bo vsak vaš sebek postal umetniško delo.

Facetune ($4)

Zelo jasno poimenovana aplikacija Facetune vam omogoča, da v nekaj preprostih korakih odstranite rdeče oči, pobelite zobe, odstranite nezaželene sive lase, ali poudarite kakšno drugo lastnost, na katero ste ponosni. Aplikacij vam omogoča tudi zameglitev ozadja in postavitev v fokus, med drugim pa lahko nanesete še celoten “make-up”, če se vam ravno ne da ubadati s pravim. Če želite še več dodatnih “orodij”, preverite aplikacijo Enlight, ki ponuja Photoshopu podobne prijeme.

PRENOS: iTunes/Google Play


Retrica

Če ste slučajno mislili, da ima Instagram veliko zbirko filtrov, pomislite še enkrat. Retrica ponuja več kot 100 “real-time” filtrov – od retro filtrov, do tistih, ki oblijejo vaš sebek s toplino, neonsko svetlobo, ali pa ga naredijo bolj naravnega. Retrica ponuja še opcijo kolaža in odštevalnika časa, ki vam obe omogočata, da zajamete karseda najbolj idealno pozo.

PRENOS: iTunes/Google play


Camera+ ($3)

Kljub temu, da aplikacija Camera+ prvenstveno ni bila narejena za delanje sebkov, ostaja še vedno ena boljših aplikacij za fotografiranje za iOS. Programska oprema vam nudi širok razpon različnih funkcij, od zelo naprednih – 6-kratni digitalni zoom, “timer” in zaporedno bliskavico – do povsem standardnih. Poleg tega imamo na voljo številne filtre, okvirje in scene, ki bodo navdušile vse našte Instagram sledilce.

PRENOS: iTunes


Photo Editor by Aviary

Naslednja aplikacija pade nekje med Camero+ in Facetune. Ponuja različne efekte, s katerimi polepšamo naše sebke, stiliziramo naše fotografije, brez potrebe po dodatnih stroških dokupovanja efektov in filtrov. Najboljše pri tej aplikaciji so orodja za beljenje zob, odstranjevanje nezaželenih ogrcov in gub, prav tako pa lahko na fotografije dodajamo še napise in “memeje”. Photo Editor by Aviary deluje brez težav na novejših telefonih z novejšimi operacijskimi sistemi, posebej prikladna pa je aplikacija, ker je brezplačna in je povsem primerljiva z ostalimi, plačljivimi.

PRENOS: iTunes/Google Play


Snapchat

Morda si Snapchat ne predstavljamo kot aplikacijo za sebke, vendar na koncu, kaj drugega pa dejansko je? Že res, da gre za nekoliko kompleksnejše družbeno omrežje, vendar aplikacija hkrati ponuja eno najboljših “selfie” kamer kar jih je. Na voljo imamo različne animacije, filtre, prednjo bliskavico in še kaj. Najboljši del pa je, da je Snapchat brezplačen in povezan z različnimi platformami. Če sebek želi shraniti in ga ne deliti z ostalim širnim svetom, ga preprosto prenesemo na telefon in ga objavimo oz. delimo kdajkoli želimo.

PRENOS: iTunes/Google Play

Instagram

Podobno kot Snapchat, Instagram ponuja številne lastnosti in orodja, ki aplikacijo naredijo vrhunsko “selfie” kamero. Instagram je po mnenju mnogih inspiracijo iskal v Snapchat zgodbah in uporabnikom ponudil Instagram Storyje, ki omogočajo slike z nalepkami, označbami, filtri in tako naprej. Lahko celo rišemo in dodajamo tekste ter seveda vse naše izdelke takoj delimo s sledilci. Poleg tega pa lahko sliko zgolj shranimo brez objave, kar pomeni, da lahko Instagram uporabljamo kot super urejevalnik fotografij.

PRENOS: iTunes/Google Play

A Color Story

Če potrebujete aplikacijo, s katero lahko dodatno izboljšate barvo vašega sebka, potem je A Color Story prava aplikacija za vas. Z več kot 100 filtri in 40 različnimi efekti – med njimi je kar nekaj premium efektov – boste zagotovo našli tisto pravo kombinacijo, ki jo iščete. Aplikacija ponuja preko 20 različnih brezplačnih orodij, med drugim pa si lahko po meri uredite in shranite filtre za poznejšo rabo.

PRENOS: iTunes/Google Play

YouCam Perfect

Aplikacija, ki je bila narejena z mislijo na ustvarjanje kreativnih sebkov. Aplikacija ponuja nekaj osnovnih funkcionalnosti, s katerimi brišemo gube, suho kožo in ostale nezaželjene pomanjkljivosti po našem mnenju, prav tako pa lahkoz nekoliko naprednejšimi orodji popolnoma spremenimo številne aspekte telesa kot so nos, oči in praktično vse dele telesa, s katerimi na fotografiji nismo zadovoljni. Si predstavljate plastično kirurgijo na klik? Poizkusite YouCam Perfect!

PRENOS: iTunes/Google Play

Perfect365

To kar loči aplikacijo Perfect 365 od ostalih primerljivih aplikacij na seznamu niso orodja, temveč posebna zmožnost prilagajanja intenzitete vsakega od efektov z uporabo drsnika. Poleg tega aplikacij ponuja 20 makeup orodij in prednastavljenih filtrov, ki so narejeni na osnovi slavnih oseb. Torej, vsak efekt lahko prilagodite do “milimetra” natančno in to je tisto, kar je največja konkurenčna prednost aplikacije.

VSCO

VSCO izstopa zaradi večih razlogov, vendar še nekako najbolj zaradi vseh različnih “post-fotografskih” prilagoditev, ki jih uporabniki lahko nanesejo na fotografijo. Aplikacija je bila narejena s prav posebnim dizajno, atraktivnim uporabniškm vmesnikom, najbolj navdušujoče pa so prilagoditve svetlobe, kontrasta, toplote in ostrine slike. Poleg vsega naštetega nam aplikacija ponuja še različne filtre, ki izboljšajo naše fotografije.

PRENOS: iTunes/Google Play


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več