Računalništvo, telefonija
04.06.2018 19:00

Deli z drugimi:

Share

Najboljše mobilne igre leta 2018 (2. del)

Beholder
Beholder

V prvem delu članka smo se sprehodili med nekaj vrhunskimi mobilnimi igrami, ki so primerne tako za ljubitelje akcije, kot tudi za vse tiste, ki mogoče iščete miselne izzive med igranjem iger. V drugem delu nadaljujemo s pregledom najboljših mobilnih iger leta 2018, seveda pa bomo zelo veseli tudi vaših predlogov v komentarjih.

Beholder

Beholder si zasluži prav posebno priznanje med odličnimi distopičnimi igrami kot so Replica, Papers, Please in This War of Mine. Kot pravi “tajkun”, ki si lasti več stanovanj v totalitarni državi, je vaša naloga, da dobesedno vohunite za ljudmi za vlado. Izberete lahko vladno stran in seveda igrate po njihovih pravilih, lahko pa se odločite za svojo pot in skrbite za ljudi, vendar s tem precej tvegate. Vsaka poteza ima svoje posledice, vsaka poteza pa ima prav tako tudi več možni rezultatov.

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: $5 | AU$8 | £5 (obe)

Room series

Fireproofova serija The Room je brez dvoma ena najbolj spektakularnih iger s puzlami, kar jih je bilo narejenih. Sedaj, ko je izšla tretja igra, lahko z gotovostjo potrdimo, da je igra iz izdaje v izdajo rasla tako v smislu kompleksnosti kot tehničnega napredka. Osnova je sicer ostala ista: rešiti je potrebno serijo puzel in si tako priihrati vstop na naslednjo raven.

Vse tri igre v seriji so odlične, kajti združujejo mentalno sposobnost razmišljanja in hkrati nudijo užitek ob uspehih. Igre so do potankosti izpopolnjene, predlagamo pa, da si za dotično igro zares vzamete čas, se zaprete v sobo in uživate.

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: Različna

Monument Valley

Še ena v vrsti “puzzle” iger je Monument Valley, katero krasi zahteven, ampak izpopolnjen uporabniški vmesnik. Glavni lik, Princess Ida, je na skrivnostni misiji v kraju imenovanem Monument Valley. Zgrajen je iz ne-evklidskih struktur, naseljen s čudnimi črnimi pticami, glavna misija Ide pa je ta, da se prebija skozi vse te kipe, zgradbe in gradove. Zahtevnost igre je dokaj visoka, vendar ustvarjalci pravijo, da je igra vseeno primerna za kratkočasenje.

Najbolj presenetljivo je to, koliko truda je bilo vloženega v vsak posamezen spekt igre, kar na koncu prinese izjemno uporabniško izkušnjo. Če vam bo všeč tale prva izdaja igre, potem obvezno morate poizkusiti še drugi izdajo Monument Valley 2 (iOS | Android).

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: $4 | AU$6 | £4 (obe)

Hero Hunters

Ta tretjeosebna streljačina vas popelje v postapokalištični svet zveri in zlobnežev, s katerimi je potrebno enkrat za vselej obračunati. Igro lahko igrate sami, ali pa povabite še prijatelje za “co-op” način igranja. Kar je resnično “kul” v igri je to, da lahko upravljate s skupino herojev, vsakega seveda izberete med igranjem (v igri je 40 unikatnih herojev). Recimo, nekaj časa igrate kot en heroj, potem izberete gumb na ekranu in izberete drugega heroja in uporabljate njegove posebne sposobnosti. Vse to se dogaja v “real time”, kar pomeni, da se tako ustvari tudi posebna dinamika.

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: Brezplačna (obe)

Limbo

Limbo je še ena v vrsti iger, katero so posnemovalci skušali kopirati, vendar so na koncu izpadlli kot popolni amaterji. Gre za pustolovsko igro neznanega dečka, ki išče svojo izgubljeno sestro. Morda se zgodba takole na prvi pogled ne sliši najbolj originana, vendar pa je igra zanimiva ravno zaradi minimalizma starih legendarnih grozljivk in strašljivih otroških knjig. Točno ta opisani stil je igro naredil za eno najbolj zaželjenih neodvisnih izdaj v zadnjih letih. Nadaljevanje igre je že na voljo za Xbox One.

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: $4 | AU$6 | £4 (iOS); $5 | AU$8 | £5 (Android)

Kingdom Rush series

Mobilne igre, kjer branimo svoje gradove in stolpe, so na mobilnem tržišču močno zasičene. Kljub temu je serija Kingdom Rush tista, ki jo definitivno želimo imeti na svojem telefonu, če imamo samo eno igro s prej omenjene kategorije. Ne glede na to, da je serija nekaj let že na sceni, ostaja kvaliteta primerljiva najnovejšim igram iz področja. Prva igra, Kingdom Rush, je brezplačna, torej se lahko prepričate, ali je serija prava za vas.

Kingdom Rush: Frontiers (iOS | Android) in Kingdom Rush: Origins (iOS | Android)

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: Brezplačna

Threes

V prvi polovici leta 2014 se je brezplačna flash igra sprelevila v pravi mednarodni hit. Imenovala se je 2048: šlo je v bistvu za klon veliko bolj miselno zahtevne igre, ki je izšla le mesec prej, in sicer se je imenovala Threes!

Glavna ideja igre Threes! je zelo enostavna: združiti je potrebno skupne številke, začeti pa je potrebno s številom 3. Od tam naprej je potrebno postaviti številke skupaj.

Ideja je, da število spravimo vse višje in višje dokler ne dosežemo najvišje možne številke 6144 na plošči 4×4. Na prvi pogled se morda zdi enostavno, vendar verjemite, da je igralniška izkušnja bila pazljivo izbrana, saj od igralca zahteva kar nekaj miselnega angažmaja.

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: $3 | AU$4.50 | £3


Bowmasters

Bowmasters je igra, ki jo hitro osvojimo, zelo težko jo obvladamo, ob celotni igri pa se neizmerno zabavamo. Glavna ideja je, da se s soigralcem menjavamo v ciljanju sovražnika, dokler seveda eden ne umre. Izbiramo lahko med različnimi liki in številnimi unikatnimi sovražniki, vsak z različnim orožjem, ki povzročajo vsak različno škodo.

Kot lahko vidimo že na sami sliki je stil igre v celoti risani, vendar naj vas ta ljubkost ne zavede. Super izbira igre za krajšanje deževnih poletnih popoldnevov.

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: $1 | AU$1.50 | £1 (iOS); brezplačna (Android)

Rayman Adventures

Rayman igre so že od nekdaj navduševale s čudovitimi barvami in zabavnim arkadnim načinom igranja. V vseh igrah glavni protagonist Rayman teče avtomatsko, mi pa upravljamo kaj počne s klikanjem ekrana z “one-touch” upravljanjem. Glavni cilj vsake ravni igre je zbiranje Lumov – kar pa se izkaže, da ni tako enostavno kot se morda sliši. Če želimo napredovati v igri, dobiti nove like, novo podobo in ostale novosti, potem moramo doseči zares vrhunske rezultate. To preprosto pomeni to, da bomo najverjetneje kar nekajkrat obiskali isto raven igre, ampak bomo potem toliko bolj ponosni na končni uspeh.

Ko enkrat postanemo odvisni, moramo preizkusiti še Rayman: Fiesta Run (iOS | Android), Rayman: Jungle Run (iOS | Android) in tudi novo izvedbo originala Rayman: Classic (iOS | Android).

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: Brezplačna


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več